Yalova YILLAR: "HEM LİGDE HEM DE KUPADA ZOR GRUPLARA DÜŞTÜK"

YILLAR: "HEM LİGDE HEM DE KUPADA ZOR GRUPLARA DÜŞTÜK"

30.08.2015 - 16:01 | Son Güncellenme:

.

YILLAR: HEM LİGDE HEM DE KUPADA ZOR GRUPLARA DÜŞTÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) A Grubu’nda mücadele edecek olan Yalova VİP’in antrenörü Caner Yıllar, “Hem ligde hem de Federasyon Kupası’nda güçlü takımların yer aldığı gruplara düştük” dedi. Her iki kulvarda da önemli rakiplerle eşleştiklerinin altını çizen Yıllar, zor durumdan oyuncularının gayreti ile başa çıkabileceklerini söyledi.
"UYUM SÜRECİNİ AŞIYORUZ"
Ekibinin uyum sorununu yavaş yavaş üzerinden attığını belirten Yıllar, ”Antrenmanlara yeni başladık. Yalova’da bir haftalık güzel bir kamp dönemi yaşıyoruz. Günde çift antrenman yapıyoruz. Kadromuzda eksiklikler var. Öncelikle 2 tane yerli oyuncu yapacağız. Uzun ve kısa pozisyonlara yönelik olacak. Önümüzdeki haftanın başında federasyonumuzun alacağı karar olabilir. İkinci yabancı hakkını verirse bu hakkımızı da kullanacağız. Takım birlikte çalışmaya başladığı zaman daha iyi performans çizeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“ZORU KOLAYA ÇEVİRMEK OYUNCULARIMIZIN ELİNDE”
Hedeflerinin grup sürecini ilk sekiz sırada bitirmek olduğunu söyleyen deneyimli antrenör, ”Gruba bakacak olursak sonuçta iki grupta da iyi takımlar var. Bizim yer aldığımız A Grubu’nda biraz daha güçlü takımlar var gibi görünüyor. Zoru kolaya çevirmek oyuncularımızın elindedir. Bu sene ki hedefimiz play-off kovalayacak bir takım oluşturmak. 12 takım arasında ilk sekizde yer almak istiyoruz. 3 takımda gruptan küme düşecek. O yüzden çok dikkatli olmalıyız. Her takım bizim gibi ciddi çalışıyor. Kupada daha iyi kura çekebilirdik. Güçlü bir rakiple eşleştik. Diğer gruplara baktığımızda bizim için daha kolay rakipler vardı. Kupada iddialı değiliz diye bir şey yok. Biz elimizden gelen tüm gayreti göstererek gruptan çıkmaya çalışacağız. Yalova VİP için en iyisini yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Yazarlar