Gündem Yoğun kar doğuda yaşamı felç ediyor

Yoğun kar doğuda yaşamı felç ediyor

22.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar nedeniyle doğuda çok sayıda köy yolu kapandı, beyazlara büründü ve okullar dün tatil edildi

Yoğun kar doğuda yaşamı felç ediyor

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava, kar yağışı ve lodos hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gaziantep’te bir kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Doğuda etkili olan kar yağışı nedeniyle de yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanınca mahsur kalan hastalar ekiplerin saatler süren çalışmalarının ardından kurtarıldı. Kar yağışı nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelirken bazı illerde de okullar tatil edil edildi. Başkent Ankara’da da önceki gece etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Haberin Devamı

Soba bir can aldı

-Gaziantep Onur Mahallesi’nde önceki gece kömür sobasını yakarak uykuya dalan Velid İsmail (52) ile eşi Emun İsmail’in sabah uyanmamasından kuşkulanarak kontrol eden yakınları, çiftin hareketsiz yattığını görünce sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen ekipler, çiftin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan Velid İsmail, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hayati tehlikesi bulunan Emun İsmail ise yoğun bakıma alındı.

-Bitlis’in Hizan ilçesinin Ballıca Köyü Aksüt mezrasında doğum sancıları başlayan Yeşim İnce, köy yolları karla kapalı olduğu için hastaneye ulaştırılamadı. Bunun üzerine hasta yakınları, durumu yetkililere bildirerek yardım istedi. Karla mücadele ekipleri, 8 saat süren zorlu çalışmanın ardından köye ulaştı. Hamile kadın ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Ambulans kara takıldı

-Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Kapıkaya Mahallesi’nde yaşayan Hasan Kaplan (75) birden rahatsızlandı. Midesi ağrıyan ve yakınlarının tüm müdahalelerine rağmen durumu ağırlaşan Kaplan için 112 acil servisten yardım istendi. Yola çıkan ambulans, kar engeline takıldı. Karla mücadele ekiplerinin 4 saat süren çalışmasının ardından kurtarılan Kaplan, tedeviye alındı.

-Van’ın Çatak ilçesinde yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle evler, ahırlar, araçlar ve seralarda kar esareti yaşanıyor. Ağır kış şartlarının hakim olduğu Görentaş Mahallesi’nde kar yağışının yanı sıra rüzgarın da yüksek kesimlerden taşıdığı kar, ev ve eklentilerinin yanı sıra ahırların, arabaların ve seraların kar altında kalmasına neden oldu. Bazı noktalarda 2 metreyi bulan kar kalınlığı evlerin pencere ve kapılarının kapanmasına neden olurken biriken karı temizleme imkanı bulamayan vatandaşlar ise evlerine penceren girip çıkmak zorunda kalıyor.

Kar yağışı sonrası evinin dört bir tarafı karlarla dolan Ersin Görentaş evinin girişinin kapandığını, bu nedenle eve pencereden girip çıktıklarını ifade etti. Evde mahsur kaldıklarını ifade eden Görentaş, “Hiçbir şey yapamıyoruz. Evimizin pencerelerine kadar kar dolmuş vaziyette. Kapılar açılmıyor. Yaklaşık bir haftadır eve pencereden girip, çıkıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Okullar 1 gün tatil edildi


Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Eskişehir ve Balıkesir il genelinde; Kırıkkale merkez ve Yahşihan ile Manisa’nın Demirci ilçesinde ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime dün için bir günlük ara verildi.

Ardahan eksi 29.3 oldu

Doğu Anadolu’da etkili olan Sibirya soğukları, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Meteoroloji’den alınan bilgiye göre, Ardahan’ın Göle ilçesi önceki gece eksi 29.3 ile Türkiye’nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Ağaçların beyaza büründüğü ilçede otomobiller çalıştırılamadı.

Yoğun kar doğuda yaşamı felç ediyor


Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı bazı bölgelerde yaşamı zorlaştırıp yolları kapatırken, Denizli Babadağ’daki bu görüntü de karın güzel yüzünü ortaya çıkarıyordu.