Edirne YOL BİSİKLET BALKAN ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

YOL BİSİKLET BALKAN ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

06.09.2015 - 17:58 | Son Güncellenme:

.

YOL BİSİKLET BALKAN ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Bisiklet Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ve Edirne Bisiklet Kulübü Derneği’nin (EBİS) katkılarıyla Edirne’de yapılan ‘Yol Bisiklet Balkan Şampiyonası’ sona erdi.
5-6 Eylül 2015 tarihlerinde yapılan şampiyonunun ilk gününde 11 ve 23 kilometrelik zamana karşı iki ayrı kategoride ter döken bisikletçiler pazar günü ise 132 kilometrelik etapta pedal çevirdi. Genç Erkekler Yol kategorisinde Türk Milli Takımı ise etabı birinci olarak tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu.
9 ülkeden 78 sporcunun katıldığı şampiyonaya Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Moldova, Güney Kıbrıs Rum kesimi, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Romanya ve Kosova’dan bisiklet takımlarının sporcuları katıldı.
TÜRK MİLLİ TAKIMI ŞAMPİYONAYA DAMGA VURDU
Şampiyonanın ikinci gününde sporcular, Yıldız Erkekler ve Bayanlar ile Genç Erkek ve Bayanlar 4 ayrı uzun mesafe yol kategorisinde pedal çevirdi. Bu yarışlarda Yıldız Bayanlar’da Beyza Topçu ve Kezban Koyun kürsüde ilk iki sırayı paylaşarak Edirne ve Türkiye’yi sevindirdi. Genç Bayanlar Yol Kategorisi’nde Ayşe Çakır da birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. 132 kilometrelik en uzun parkur olan Genç Erkekler Yol yarışında ise Türkiye Genç Erkek Milli Takımı’ndan Batuhan Özgür 3 saat 45 dakika 19 saniyelik süre ile birinciliği elde etti. Bulgaristan Milli Takımı’ndan Genov Nikolay 3 saat 47 dakika 51 saniyelik derecesiyle ikinci olduğu aynı kategoride üçüncülüğü ise yine Türk Milli Takımı’ndan Alihan Demirbağ alarak kürsüye çıkma hakkı kazandı.
Şampiyona’nın ardından açıklanan sonuçlara göre Türk Milli Takımı Erkekler Yol kategorisinde de takım halinde birinci oldu. Takımı başarılarından dolayı Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu tebrik ederek Genç Erkekler Yol Yarışı’nda birinci olan Batuhan Özgür’ü küçük altında ödüllendirdi. Vali Vekili Karslıoğlu’nun yanı sıra törene Ak Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’ın katılırken, dereceye girenlere ödülleri verildi.