Gündem Yol çöktü korkudan herkes sokağa döküldü

Yol çöktü korkudan herkes sokağa döküldü

04.10.2014 - 09:30 | Son Güncellenme:

ÜSKÜDAR’da temel atma çalışmalarının yapıldığı bir camii inşaatında çökme meydana geldi. Çökme sonucu alanın yanında bulunan bir sokaktaki yol yıkılarak temel atmak için kazılan çukura düştü. Büyük bir gürültüye çöken yol nedeniyle vatandaşlar sokağa döküldü.

Yol çöktü korkudan herkes sokağa döküldü

Olay, saat 20.30 sıralarında Üsküdar Selami Ali Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapımı planlanan bir caminin temel atma çalışmalarının yapıldığı alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, demir saçlarla kapatılan inşaat alanının yanında bulunan Kuruçeşme Sokak’ta akşam saatlerinde çökme meydana geldi. Sokak üzerine bulunan yolun bir kısmı, temel atma çalışmaları nedeniyle kazılan çukurun içine düştü. Bu sırada çıkan gürültüyü duyan vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çökmenin meydana geldiği sokağı güvenlik şeridiyle kapattı. Zabıta ekipleri de gelerek alanda inceleme yaptı. Camii inşaatının yapıldığı alanın çevresinde bulunan apartmanlardaki vatandaşlar sokağa döküldü. Bazı vatandaşlar, yapılması planlanan camii için sürdürülen temel atma çalışmalarında toprağın gereğinden fazla kazıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

“DEPREM OLDU ZANNETTİM”
Çevrede bulunan bir apartmanda yaşayan Zeynep Yazıcı isimli vatandaş, “Buraya bir kazı yapılarak temel atıldı. Ne yapıldığı belli değil. Ama ben bu olaydan çok korktum. Çünkü yolun ortasında çökme meydana geldi. Benim burada kimsem yok, iki tane çocuğum var. Buradan gitmem gerekiyor ki, benim gidecek hiçbir durumum yok. Buraya bir çözüm bulunsun. Yalvarıyorum size. Yetkililer kimse gelmedi. Deprem oldu zannettim ben. İki çocukla çıktım, bu saate kadar sokağın ortasında buradayım. Biz ne yapacağız bilmiyorum.” şeklinde konuştu.

“BİZ BAYRAMI NASIL GEÇİRECEĞİZ”
Handan Ersoy isimli başka bir vatandaş ise, “Biz evdeydik, bir gürültü duyduk güm diye. Çöpçü geldi sandık. Ama yol geriye kadar yıkılmış. Evimiz tehlikede şuan da. Şurada gördüğünüz gibi sadece memur arkadaşlar var. Asıl belediye görevlileri ve ilgililerin gelmesi lazım. Hiçbiri yok burada. Biz bayramı nasıl geçireceğiz. Başka eve gidebilecek insan var, gidemeyecek insan var. Çoluk çocuk ne yapacağız bu bayram. Hepimiz risk altındayız” dedi.

Yazarlar