Gündem Yola tuzaklı 300 kilo patlayıcı

Yola tuzaklı 300 kilo patlayıcı

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Batman’ın Beşiri ilçesinde PKK’lı teröristlerin karayolu üzerine tuzakladığı 300 kiloluk patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Yola tuzaklı 300 kilo patlayıcı

Batman Emniyet Müdürlüğü, Beşiri ilçesi karayolu üzerinde patlayıcı tuzaklandığı ihbarı üzerine harekete geçti. Karayolunu trafiğe kapatan ekipler, frekans karıştırıcı Jammer’li araçlar eşliğinde yapılan aramada, bir menfeze plastik variller içine tuzaklanmış 300 kilo patlayıcı bulunduğunu belirledi. Bomba uzmanları tarafından düzeneğinden ayrılan patlayıcı, Batman’a 15 kilometre mesafedeki boş bir araziye götürüldü, burada açılan çukura konularak imha edildi. Kent merkezinden de duyulan patlamanın şiddetiyle çevredeki bazı binaların camları kırıldı.

- Diyarbakır’ın Kulp ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Narlıca köyü yol ayrımında, dün saat 21.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist yol kesti. Silah zoruyla araçları durduran teröristler, içindekileri aşağı indirip kimlik kontrolü yapmaya başladı. Teröristlerin yol kestiği ihbarı üzerine bölgeye en yakın noktada bulunan geçici köy korucuları, olay yerine giderek PKK’lılara müdahale etti.

15 yıl hapis istemi

- Diyarbakır’ın Lice ilçesinde başlatılan operasyona karşı canlı kalkan eylemi yapmak için 24 Haziran günü bölgeye gitmeye çalışan ve gözaltına alınan 74 kişiden 12’si hakkında olaydan 6 gün sonra ’Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ iddiasıyla 15’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame 2 Temmuz günü mahkemece kabul edilerek, dava açıldı.