Gündem Yoldaki bombayı patlattılar: 1 şehit

Yoldaki bombayı patlattılar: 1 şehit

26.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler Bingöl’de yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araç geçerken infilak ettirdi. Patlamada 1 asker şehit olurken, kaçan teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı

Yoldaki bombayı  patlattılar: 1 şehit

Bingöl’ün Genç ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının, askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Genç’in Yeniyazı köyü yakınlarında, arazi arama-tarama faaliyeti sürdüren askerlerin geçişi sırasında PKK’lı teröristler önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada, Jandarma Uzman Çavuş Emrah Çeçen şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Kaçan teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı.

Emrah Çeçen’in şehit düştüğü haberi, memleketi Tokat’ın Turhal ilçesindeki babası Metin Çeçen ile eşi Rukiye Çeçen’e yetkililerce verildi. Acı haber üzerine aile gözyaşlarına boğuldu. Çeçen’in, daha önce görev yaptığı Diyarbakır’da kendisi gibi jandarma uzman çavuş olan kardeşi Burak ile birlikte PKK’ya karşı mücadele ettikleri öğrenildi. Şehidin 1.5 yaşında bir oğlu olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

BeytüşŞebap’ta bariyerli önlem

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK’nın bombalı araç saldırılarına karşı yeni bir güvenlik sistemi oluşturuldu. İlçenin 4 girişi ile güvenlik binalarına kameralı otomatik açılır- kapanır bariyer sistemleri kuruldu. Kameralı sistemle ilçenin 4 ayrı giriş noktasına gelen araçlar kapalı bariyer ile karşılanıyor.

Yazarlar