Gündem Yollar kapanıyor

Yollar kapanıyor

10.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

G20 Liderler Zirvesi için alınan güvenlik önlemleri dün uygulamaya geçti. Antalya-Belek arasındaki yolun tek şeridi ve Dış Hatlar Terminali’nin biri, 10-17 Kasım arasında sadece G20’ye hizmet verecek. Kırmızı bölge ilan edilen Belek’e kontrolsüz, izinsiz araç ve insan girişi yasak

Yollar kapanıyor

Antalya Belek’te 15-16 Kasım tarihleri arasında yapılacak G20 Zirvesi için alınan önlemler kapsamında bölgedeki yolların birçoğu yarından itibaren kapanıyor

Haberin Devamı

G20 Zirvesi dolayısıyla 13-17 Kasım tarihleri arasında Antalya-Serik yolunda trafik akışı tek şeritten verilecek. Antalya-Serik istikametine gidiş yolu G20 Zirvesi dolayısıyla protokol yolu olarak ayrıldı.

Kamyonlara sınır

9-19 Kasım tarihleri arasında Antalya ile Serik bölgesine TIR, kamyon gibi benzeri araçların girişine saat 24.00 ile 06.00 arasında trafik ekibi nezaretinde izin verilecek. Bu saatler dışında kesinlikle kamyonların geçişine izin verilemeyecek.

G20 Zirvesi kapsamında liderlerin Antalya’dan Belek’e gidişleri sırasında ise Demokrasi Kavşağı ile Belek yolu kavşağı arasındaki trafik komple kapatılacak. Antalya Havalimanı’ndan Belek yol kavşağı arasında kalan bölümde 27 kavşakta trafik ve asayiş ekipleri bulunacak. Trafik açısından tüm önlemleri alan emniyet ekipleri aksama yaşanmaması için 270 eskort ve bin 400 trafik polisi 24 saat aralıksız çalışacak. G20 Zirvesi boyunca Antalya’da 1400 trafik 12 bin normal olmak üzere toplam 13 bin 400 polisin görev yapacak.

Haberin Devamı

Yola erken çıkın

10-17 Kasım tarihlerinde trafiğe kapatılacak yollar şöyle:

“Belek’te Turizm Caddesi, Alan Caddesi, D-400 karayoluna çıkan Köprübaşı Caddesi. Kadriye’de Turizm Caddesi’ne çıkan tüm yollar. Aşağı Kocayatak’ta Aşağı Kocayatak Mahallesi, Kumköy Mahallesi, Çamlık Caddesi üzerinden Alan Caddesi ve Turizm Caddesi’ne inen caddeler. Eminceler Köyü yolundan Köprübaşı Caddesi üzerinden Turizm yolu. Atatürk Caddesi üzerinden Alan Caddesi’ne çıkan yollar. Aşağı Çatma’dan Turizm ve Atatürk Caddesi’ne çıkan tüm yollar ile Çakallık’tan Atatürk ve Alan Caddesi’ne çıkan tüm yollar.”

Havalimanına transferlerde ve Belek-Antalya yolunu kullanacak olanların normal saatten en az 3 saat önce yola çıkmaları uyarısı yapıldı. Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Antalya- Belek yolunda tek şeritte saatte 1300 araç geçişi olmaktadır. Yolun bir saat trafiğe kapanması 35 kilometre, 20 dakika kapanması ise 15 kilometre kuyruk demektir. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça bu tarihler arasında bu yolu kullanmasınlar” uyarısı yapıldı. Kente geleceklerin ilk ayak basacakları nokta Antalya Havalimanı’ndaki VIP salonu, konuklar için baştan sona yenilendi. Ayrıca 2 dış hatlar terminaline sahip havalimanında, 1’inci Dış Hatlar Terminali 10- 17 Kasım tarihleri arasında sadece G-20 Zirvesi için hizmet verecek.

Haberin Devamı

G20 yasakları

Antalya’da 15-16 Kasım’da düzenlenecek G20 Zirvesi nedeniyle, 9-18 Kasım tarihlerinde eylem yapılması yasaklanan bölgeler ve yasaklanan eylemleri açıkladı. Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada Antalya Havalimanı ve 100 metre çevresinde, havalimanı çıkışında bulunan havalimanı köprüsü ve köprü altı 100 metre çevresi dahil zirvenin yapılacağı güzergah üzerindeki noktalar sıralandı.

Açıklamada bu bölgelerde 9-18 Kasım tarihleri arasında yapılması yasaklanan eylemler ise şöyle sıralandı:

“Açık ve kapalı yer toplantısı, toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, oturma eylemi, çadır kurma, stant açma, bildiri dağıtma, kendini zincirleme, pankart- döviz- afiş açma veya asma, yazılama yapma.”

Haberin Devamı

Erdoğan bugün inceleme yapacak

26 liderin yanı sıra, 5 konuk ülke lideri ve bu ülkelerden toplam 13 bin kişinin katılacağı zirve için Antalya-Alanya karayolundan Kadriye ve Belek yol girişleri itibariyle polis barikatları oluşturuldu. Kadriye ve Belek’in yerleşim alanlarıyla, kullanılacak yollar ve oteller bölgesine yerleştirilen kilometrelerce uzunluktaki bariyerler G-20 afişleriyle donatıldı. Hazırlıklar kapsamında Cumhurbaşkanlığı heyeti de otelde görev yapıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat incelemeler için bölgeye geleceği öğrenildi. G-20 hazırlıklarına ilişkin Cumhurbaşkanlığına ait otobüs de otele geldi.

10’uncu zirve

G20 (20 Grubu/Group of 20), Uluslararası ekonomik işbirliği ve karar alma forumu yaratılması amacıyla, ABD ve Almanya’dan gelen bir fikir sonucunda 1999’da oluşturuldu. G20 ülkelerini Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu oluşturuyor. G20 ülkelerinin gayri safi milli hasılasının toplamı dünyanın yüzde 85’ine eşit. Ancak üyeler dünyanın en büyük 20 ekonomisi değil. Tayvan, İsviçre, Norveç, İran ve Venezüella, bazı üyelerden daha büyük ekonomiye sahip olmalarına rağmen G20’de bulunmuyorlar. G20 liderleri, 2008’den bu yana her yıl dönem başkanı ülkede toplanıyor. Maliye Bakanları ve Merkez Bankası yetkilileri ise yıl içinde düzenli olarak görüşmeler yapıyor. Türkiye bir yıllık başkanlığı geçen yıl Avustralya’dan devralmıştı. Türkiye, 2016 dönem başkanlığını Çin’e devredecek.

Haberin Devamı

DIŞ HABERLER SERVİSİ