Gündem Yollarda bayram çilesi

Yollarda bayram çilesi

17.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayram tatili için yola çıkan tatilciler, sıcak havada uzun saatler trafikte kaldı. İstanbul yolları, tatile çıkan kabalık nedeniyle rahatlarken TEM otoyolunun Ankara yönü, Karadeniz bağlantı yolları tıkandı

Yollarda  bayram çilesi

Bayram öncesinde yola çıkan sürücüler, dün de yoğun trafikle boğuştu. Önceki günün aksine dün İstanbul’da trafik rahatlarken TEM otoyolunun Ankara yönü ve Karadeniz bağlantı yolunda araç yoğunluğu yaşandı. Bazı önemli merkezlerdeki trafik durumu dün şöyleydi:

Haberin Devamı

TEM OTOYOLU: İstanbul güzergâhından yola çıkan sürücüler, TEM otoyolunda özellikle Ankara yönünde araç yoğunluğuna neden oldu. Gümüşova rampaları ile Kaynaşlı gişeleri arasında araçlar yavaş ilerleyebilirken gişeler, 1, 2 ve 4’üncü viyadük ile Bolu Dağı Tüneli’nde yaşanan aşırı yoğunluk, ulaşımı zaman zaman durma noktasına getirdi.

ÇANAKKALE BOĞAZI: Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasında kalan Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir köyünden, Anadolu yakasındaki Çanakkale merkezi ve Lapseki ilçesine geçiş yapmak isteyen tatilciler, önceki gece saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturmaya başladı. Gelibolu’dan Lapseki’nin Çardak beldesine özel şirkete ait altı mini feribot saatsiz olarak sefer yaptı. Eceabat- Çanakkale hattında Eceabat ilçesi çıkışından geriye doğru 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Sürücüler, özellikle toplu taşıma araçlarına öncelik tanınmasına kızdı.

Haberin Devamı

KARADENİZ BAĞLANTI YOLU: TEM otoyolunun Karadeniz bağlantı yolu olan D-100 karayolu Gerede-Karabük yönünde de yoğunluk yaşandı. Trafik ekipleri güzergâhta ulaşımın durmaması için sürücüleri oluşturdukları kontrol noktalarından uyarırken, zaman zaman meydana gelen hasarlı trafik kazaları trafik akışını aksattı. İstanbul’dan yaklaşık 12 saatte Bolu’ya ulaşabildiklerini ifade eden bazı sürücüler, yoğunluk nedeniyle araçların hızının 30 kilometrenin üzerine çıkmadığını anlattı.

TEKİRDAĞ: Tekirdağ’da karayollarının yol çalışması nedeniyle trafiği tek şeride düşürmesi yoğunluğa ve araç kuyruğuna neden oldu. Sürücüler, yol çalışmasının arife gününde de devam ettirilmesine tepki gösterdi. Tatillerini adalarda geçirmek isteyenler feribotların bulunduğu Tekirdağ limanı önünde yüzlerce araçlık kuyruk oluşturdu. Feribotların adalara kalkacağı saatleri bekleyenler aşırı sıcaklar sıkıntı yaşadıklarını söyledi.