Gündem Yolları cezaevinde kesişti

Yolları cezaevinde kesişti

02.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden Şafak Yayla, 18 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da yapılan operasyonda gözaltına alınmış, canlı bomba eylem hazırlığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Yayla, bulunduğu Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nden geçen aralık ayında tahliye oldu.

Yolları  cezaevinde  kesişti


Operasyon sırasında öldürülen Bahtiyar Doğruyol ise 2012 yılında yasa dışı yollardan Yunanistan’a gitmek için Edirne’ye gelmiş, TEM otoyolu Havsa İlçesi yakınlarında düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Doğruyol’un yasa dışı yollardan Yunanistan’daki Lavrion Kampı’na gitmeye çalıştığı tespit edildi. Doğruyol tutuklandıktan sonra Edirne F Tipi Cezaevi’ne konulurken, 24 Kasım 2014 tarihinde Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne nakil edildi. İki arkadaş aynı koğuşta kalmamasına karşın aynı havalandırmaya çıktıklarında görüştükleri tespit edildi. Yayla’ın ağabeyi olan DHKP-C’nin gençlik yapılanması sorumlusu Bulut Yayla da, 2013 yılı Haziran ayında Yunanistan’dan Türkiye’ye kaçak yollarla girerken yakalandı ve tutuklandı.

Cenazeyi almaya gittiler
Yayla’nın ailesinin Giresun’un Çanakçı ilçesinde yaşadığı bildirildi. Haberi alan yakınları üç çocuklu Aysel ve Şinasi Yayla çiftinin evine akın ederken, gazeteciler eve yaklaştırılmadı.
Bahtiyar Doğruyol’un Ardahan’ın Hanak ilçesinde bağlı İncedere Köyü’nde ise sessizlik hâkimdi. Köyün muhtarı Erdoğan Köroğlu, Doğruyol ailesinin yıllar önce İncedere Köyü’nden İstanbul’a göç ettiğini ve Esenyurt’ta oturduklarını belirtti. Muhtar Köroğlu, aileden köyde kimsenin kalmadığını ifade ederken, üzücü olayı köylülerin televizyonlardan öğrendiğini söyledi. Hanak ile İncedere Köyü arasında bulunan ve diğer köylerin de yazılı olduğu tabelanın üst köşesinde boya ile DHKP-C yazılı olması dikkat çekti. n DOĞAN HABER AJANSI