Bilecik Yöresel Yemekler Gün Yüzüne Çıkarılıyor

Yöresel Yemekler Gün Yüzüne Çıkarılıyor

18.10.2017 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

Yöresel Yemekler Gün Yüzüne Çıkarılıyor

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesince, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin gün yüzüne çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm noktasında farkındalık oluşturacak atılımları gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek, kentin turizm ve tanıtım alanında adından söz ettiren bir şehir haline geldiğini söyledi.

Bilecik'in değerlerini akademik ve uzman araştırmacılar tarafından çıkarıp yeniden gün yüzüne çıkartıp, koruma altına aldıklarını ve ekonomik kazanç sağlayacak formüller ürettiklerini vurgulayan Yağcı, şunları kaydetti:

''Yapılan yöresel yemekler hanımların ellerinden ev ortamında hiçbir katkı maddesi kullanmadan usulüne uygun bir şekilde sağlıklı ortamlarda hazırlanarak servise sunuluyor. Bu tema ile ayrıca ev hanımlarımızda ev ekonomilerine katkı sağlamış olmakta. Çalışmalarımız ve projelerimiz turizm ve tanıtım alanlarında destekleyici bir rol üstlenmektedir.

Haberin Devamı

Bu noktada yapmış olduğumuz, ''Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi'' şehrimize hizmet vermekte. Gıda sektörü ekonomimizin büyük bir pastasını oluşturmaktadır. Gıda üretimi ve tüketimi de bu anlamda artık teknolojinin, sanayinin ve tarımın gelişmesi ile her geçen gün büyümekte ve gelişmekte. Belediye olarak tarım ve gıda ürünlerini koruma altına alacak hamleler yapmaya gayret gösteriyoruz.''