Gündem YPG’den taciz ateşi sürüyor

YPG’den taciz ateşi sürüyor

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin Haseke kentine bağlı Resulayn ilçesindeki teröristlerin Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine yönelik taciz ateşleri, önceki gece de devam etti. Resulayn’daki binanın çatısına asılan terör örgütü YPG flaması ekiplerin operasyonuyla indirilirken, karşısında Türk bayrakları dalgalandırıldı.

YPG’den taciz ateşi sürüyor

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki hudut karakoluna da Suriye tarafından terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca açılan taciz ateşine misliyle karşılık verildi. Alınan bilgiye göre, Suriye’nin Kamışlı bölgesinden Demirtepe Hudut Karakoluna taciz ateşi açıldı. Bunun üzerine hudut birliklerince taciz atışı yapılan bölgeye tank ve obüslerle misliyle karşılık verildi. Taciz ateşinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Afrin harekâtı sürerken dün saat 15.30 sıralarında Afrin yönünden Kilis’in Atatürk mahallesi Kaşıdağ sokaktaki iki katlı bir eve roket düştü. Roketin düştüğü evden yükselen duman kentin bir çok noktasından izlendi. Patlamada yaralı ve can kaybı yaşanmadı, sokaktaki bazı otomobiller hasar gördü.

Haberin Devamı

Reyhanlı’ya roket

Terör örgütünün işgali altındaki Afrin’den ateşlenen bir başka roket de Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki evlerin arasında bulunan zeytin bahçesine düştü. İlk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği saldırının ardından polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

Roket yağmuru

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay’a nakledilen çoklu roketatarlar, Suriye sınırındaki askeri birliklere sevk edildi. Mevzilere yerleştirilen roketler ve obüsler, Afrin’deki terörist mevzilerine çok sayıda atış gerçekleştirdi. l AA