Gündem YPG, havaalanını rejime bıraktı

YPG, havaalanını rejime bıraktı

14.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mehmetçik ve ÖSO güçleri tarafından Afrin’de köşeye sıkıştırılan YPG’li teröristler, stratejik önemdeki Mınniğ Havaalanı’nı Esad güçlerine bıraktı, Tel Rifat’ı da rejime terk etmeye hazırlanıyor

YPG, havaalanını rejime bıraktı

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin üç taraftan kuşatılırken sadece güneyden Halep’e açılan rejimin denetimindeki güzergâh kullanıma açık tutuluyor. YPG’li teröristler, TSK’nın operasyona hazırlandığı stratejik önemdeki Mınniğ Havaalanı’nı kurtarmak için Esad güçlerine bıraktı. Havaalanına Suriye rejim bayrağı asılırken, YPG denetim altında tuttuğu Nebul-Zehra ve Halep’e açılan geçiş koridor üzerinde yer alan Tel Rifat kasabasını da Mehmetçik’in eline geçmeden Esad güçlerine devretmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Teröristler bölgeden çekildi

ÖSO’nun denetimindeyken iki yıl önce terör örgütü YPG tarafından alınan ve Rusya tarafından kullanılan rejim güçlerinin denetimindeki Nebul-Zehra bölgesine açılan stratejik önemdeki Mınniğ havaalanı rejim güçlerine bırakıldı.

Havaalanı ve çevresi YPG’nin yanı sıra Rus askerleri tarafından kontrol ediliyordu. Zeytin Dalı Harekâtı’nda Mınniğ Havaalanı Türkiye ile Rusya arasında süren görüşmeler nedeniyle operasyonda son hedef olarak planlanmıştı. Alınan bilgilere göre havaalanı ve çevresindeki YPG’li teröristlerin tamamı bölgeden çekildi. Havaalanına ilk olarak sayıları 300 civarında olduğu bildirilen Şam’a bağlı Şeiba milisleri ulaştı. Rejim askerleri bölgeye girerek havaalanına bayrak dikti.

Haberin Devamı

Tel Rifat da terk edilecek

Yine rejimle ÖSO’nun kontrol ettiği iki bölge arasında bulunan stratejik önemdeki Tel Rifat kasabasının da YPG’liler tarafından Esad güçlerine bırakılacağı belirtiliyor. Rusya’nın gözetiminde YPG ile rejim güçleri heyeti arasında yapılan görüşmelerde Tel Rifat’ın da rejime bırakılması konusunda anlaşmaya varıldığı ifade ediliyor. YPG’li teröristlerin Tel Rifat’tan çekilme hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Yazarlar