Gündem O ilçelerdeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

O ilçelerdeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

09.12.2016 - 21:36 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 6 kırsal mahallesi ile Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Yücekonak köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

O ilçelerdeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 6 kırsal mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Valilik'ten yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristleri ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerin kullanıldığı belirtilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, operasyon yapılan bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, İl İdaresi Kanununun ilgili maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 8 Aralık'ta saat 21.00'den itibaren duyurulan yasaklama kararının 9 Aralık'ta saat 20.00'den itibaren kaldırıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Kaldırılan sokağa çıkma yasağı Lice'nin Birlik, Şenlik ve Erginköy ile Hani ilçesinin Aşağıturallı, Yukarıturalı ve Topçular kırsal mahallelerini kapsıyordu.

Yücekonak'taki sokağa çıkma yasağı da kaldırıldı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Yücekonak köyünde bölücü terör örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyon nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Elazığ ili Karakoçan ilçesi genelinde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Elazığ ili Karakoçan ilçesi Yücekonak Köyü bölgesinde düzenlenen operasyon nedeniyle, operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde Yücekonak Köyünde vatandaşların zarar görmemesi amacıyla ilan edilen bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır" denildi.