Gündem ‘Yüksek basınçtan çıkan alevler patlamayı tetikledi’

‘Yüksek basınçtan çıkan alevler patlamayı tetikledi’

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari’de üs bölgesindeki patlamada herhangi bir dış etkinin söz konusu olmadığını belirterek, “Namlu gerisinde meydana gelen yüksek basınçtan dolayı geriye doğru bir alev çıktığını, bu alevin de bu patlamaları tetiklediğini, ilk bulgu olarak söyleyebilirim” dedi.

‘Yüksek basınçtan çıkan alevler  patlamayı tetikledi’

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Hakkari’de Süngütepe Üs Bölgesi’ndeki patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti. Akar, odalarına tek tek giderek yaralılarla sohbet etti ve ailelerle görüştü.

Haberin Devamı

‘Çalışmalar sürüyor’

Akar, yaptığı açıklamada, “İlk bulguları sizlerle paylaşmak istiyorum. Buna göre, hem mühimmatın hem de topun göreve elverişli olduğu raporlarını inceleme heyeti teyit etmiş bulunuyor. Burada topun ateşlenmesini müteakip, merminin namluyu terk ettiğini, namludan çıktığını daha sonra namlu gerisinde meydana gelen yüksek basınçtan dolayı geriye doğru bir alev çıktığını, bu alevin de bu patlamaları tetiklediğini ilk bulgu olarak söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde diğer teknik çalışmalar devam ederek daha ayrıntılı bazı bulgulara ulaşmamız mümkün olacaktır. Şu anda adli, idari, teknik çalışmalar devam ediyor” diye konuştu. s bölgesindeki patlamaya neden olabilecek herhangi bir dış etkinin olup olmadığı sorulan Akar, “Mermilerin, topun incelemesi yapıldı. 28 Ekim’de de bir heyet bunların göreve elverişli olduğunu tespit etmiş. Dolayısıyla bu kazada kesinlikle hiçbir dış etki söz konusu değildir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

18 yaralı taburcu oldu

Patlamada yaralanan askerlerin durumuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada patlamada yaralanan 26 askerden 18’inin tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildiği, 8 askerin tedavilerinin devam ettiği kaydedildi. l ANKARA AA