Gündem Yüksekova'da gergin dakikalar

Yüksekova'da gergin dakikalar

26.05.2015 - 13:16 | Son Güncellenme:

Hakkari'deki Yüksekova Havalimanı bugün açılıyor. Kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’ nun gelişi öncesi gerginlik yaşandı. Cengiz Topel caddesi Eski cezaevi kavşağında yola barikat kurmak isteyen grubu polis gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıttı. Göstericiler de molotof atarak karşılık verdi..

Yüksekovada gergin dakikalar

TARİFELİ SEFERLER BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek Hakkari Yüksekova Havalimanı'na, İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli sefer yapan uçağı iniş yaptı. Daha önce hava ulaşımını Van üzerinden sağlayan Hakkarililer, ilk kez ilçedeki havalimanından seyahat etti. Oğlunun nişanı için İstanbul'a gittiğini söyleyen Hakkarili Nurettin Koçak "Gelin istemiştik İstanbul'dan, şimdi nişan için gidiyoruz. Bize sağlanan bu imkan çok güzel. Önceden 5 saat yol giderek Van'a ulaşıyorduk. Fazla paramız gidiyordu. Hastamız olduğu zaman büyük sıkıntı yaşıyorduk. Bu memleketimiz için çok güzel bir hizmet oldu. Allah emeği geçenlerden razı olsun." dedi.
Yüksekovada gergin dakikalar
İLÇEDE GERGİNLİK YAŞANIYOR
Kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelişi öncesi olaylar çıktı. Yüksekova ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi’nin eski cezaevi kavşağında saat 12.00 sıralarında bir araya gelen yüzleri kapalı yaklaşık 50 kişilik grup, yola barikat kurmak için hazırlık yaparken, polis müdahale etti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine taş ve molotof kokteyli atan göstericiler, polis tarafından göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak dağıtıldı. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, polislerle göstericiler arasındaki kovalamaca sürdü.

Bu arada, toplumsal müdahale aracı olan TOMA’ya ise olaylar sırasında molotofkokteyli isabet etti. Alevler arasında kalan TOMA, söndürüldü.