Gündem Yüksekova'daki operasyonun 15 günlük bilançosu

Yüksekova'daki operasyonun 15 günlük bilançosu

28.03.2016 - 11:49 | Son Güncellenme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör  örgütü PKK'ya yönelik 15 gün önce başlatılan operasyonda 83 terörist etkisiz hale  getirildi.

Yüksekovadaki operasyonun 15 günlük bilançosu

Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında, arama, tarama faaliyetleri ile el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde yürütülen operasyonlar sırasında, ağır silahlar kullanan bölücü örgüt mensuplarıyla zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Güvenlik güçlerince yapılan arama tarama faaliyeti sırasında daha önceden etkisiz hale getirilen 2 teröristin cesedine ulaşıldı. Ardından çıkan çatışmada da 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylelikle operasyonun başladığı tarihten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 83'e yükseldi.

Vatandaşların zarar görmemesi için büyük bir titizlikle çalışma yürüten güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü tarafından kullanılamaz hale getirilen ve içine mevziler oluşturulan 900 binayı kontrol altına aldı.

Haberin Devamı

Ayrıca mahallelerde terör örgütü mensuplarınca açılan 29 çukur kapatıldı, oluşturulan 56 barikat da güvenlik güçleri tarafından kaldırıldı.

PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

Asker ve polislerin ortak yürüttüğü operasyonda, terör örgütü mensuplarınca farklı noktalar ile evlere tuzaklanan 81 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak patlatıldı.

Bu kapsamda, 23 Mart'ta Orman Mahallesi'nde teröristlerce patlayıcı imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edilen ev, içindeki el yapımı patlayıcı düzenekleri, silah ve mühimmatlarla bomba uzmanları tarafından imha edilmişti.

Güvenlik güçlerinin operasyonlar sonucu sıkıştırılan ve etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları bina ile mevzilerde yapılan aramalarda 232 av tüfeği, 12 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, M16 otomatik piyade tüfeği ve bomba atar ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ile örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

Öte yandan, Yüksekova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de operasyonun başladığı tarihten itibaren terör örgütü mensuplarınca "canlı kalkan" olarak kullanılmaktan istenirken kurtarılan bin aileye gıda yardımında bulundu.

GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNLERİ VE LAV SİLAHI ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda çok sayıda çukur kapatıldı. Operasyonlarda ayrıca bir çok silah ve mühimmatın yanında, son derece gelişmiş özellikleri bulunan gece görüş dürbünleri ve lav silahı ele geçirildi.

Haberin Devamı

Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Yüksekova'da, kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden teminini sağlamak amacıyla güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirmek, kamu güvenliği, asayiş ve huzuru yeniden inşa etmek maksadıyla, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında, bölgede ayrıntılı arama, tarama, var olan çukurlar ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların (EYP) etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine kararlılıkla devam edildi.

Sokaklarda yapılan aramalarda, evlerin içine doğru açılan, uzunluğu 100-150 metre arasında değişen tünel girişleri tespit edildi. Bu girişlerin hemen 2-3 metre içinde patlatılmaya hazır EYP’lerin olduğu tespit edildi. EYP’ler imha edilerek tüneller kapatıldı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın yanında, son derece gelişmiş özellikleri bulunan gece görüş dürbünleri ve lav silahı da ele geçirildi.