Adana Yüreğir Toki Köprülü İlkokulu'ndan “Teknolojiyle Gelişiyoruz Eğitimde İlerliyoruz” Projesi

Yüreğir Toki Köprülü İlkokulu'ndan “Teknolojiyle Gelişiyoruz Eğitimde İlerliyoruz” Projesi

05.10.2017 - 13:20 | Son Güncellenme:

.

Yüreğir Toki Köprülü İlkokulundan “Teknolojiyle Gelişiyoruz Eğitimde İlerliyoruz” Projesi

ADANA (İHA) – Erasmus+ Projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag, Portekiz Braga’da ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da incelemelerde bulunan Yüreğir Toki Köprülü İlkokulu Müdürü Mustafa Sarıgeçili ve beraberindeki heyet projenin hayata geçirilmesini sağladı.
Sarıgeçili, okulca hazırladıkları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Teknolojiyle Gelişiyoruz Eğitimde İlerliyoruz” isimli KA1 projesi hakkında bilgi verdi.
Müdür Mustafa Sarıgeçili, proje kapsamında 3 hareketlilik yer aldığını belirterek, “3 farklı ülkede, 6’şar kişilik gruplar halinde toplam 18 eğitim personelimiz Avrupa’nın farklı ülkelerinde beş gün süren kurslara katıldı. İlk grubumuz Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da “Eğitimde İnternet Kullanımı ve e-Öğrenme Platformları” konulu kursa katılarak eğitimlerini başarıyla tamamladı. İkinci grubumuz eğitimlerini Avusturya’nın başkenti Viyana’da tamamladı ve yapılan okul gezileri sayesinde Avrupa eğitim sistemini yakından tanıma fırsatı buldu. Üçüncü ve son hareketliliğimizde yer alan personelimiz ise Portekiz-Braga’da aldıkları “BİT’in Eğitimde Kullanımı” başlıklı kurs ile öğretmenlik becerilerini geliştirdi” dedi.
Sarıgeçili, öğretmenlerin yurt dışında bulundukları süre boyunca eğitim, teknoloji, kültür, yabancı dil becerisi gibi farklı alanlarda deneyim kazandıklarını ifade etti.

"Projemizi yaygınlaştıracağız"
Okul Müdürü Mustafa Sarıgeçili, Erasmus+ projesi kapsamında alınan eğitimlerin okulun kalite standardının yükselmesine önemli katkı sağladığını söyleyerek, “Avrupa’da bu eğitimlere katılan öğretmenlerimiz kazandıkları bilgi, beceri ve deneyimleri zaman kaybetmeden diğer meslektaşları ile paylaşmışlardır. Bilgi ve iletişim teknolojileri alnında yeterli fiziksel donanıma sahip olan okulumuz öğretmenlerinin bunları kullanma becerilerini geliştirerek, öğrencilerine sunduğu eğitimin kalitesini Avrupa standartlarına ulaştırma hedefine yaklaşmıştır. Uygulama süresi 12 ay olan projemizi yaygınlaştırma çalışmaları ile devam etmekteyiz” diye konuştu.