Gündem Yürek yakan feryatlarla uğurlandı

Yürek yakan feryatlarla uğurlandı

18.05.2014 - 16:51 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden mühendisi İbrahim Çelik’in Denizli’de düzenlenen cenaze töreninde annesinin feryatları yürek dağladı.

Yürek yakan feryatlarla uğurlandı

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlerden bir tanesi de Denizlili maden mühendisi İbrahim Çelik oldu. Facia sırasında madende bulunan, kendisini kurtaran ancak diğer arkadaşlarını kurtarmak için yeniden madene giren 35 yaşındaki İbrahim Çelik, bir daha dışarı çıkamayarak madende hayatını kaybetti. 3

Haberin Devamı

Anne Tülay Çelik ve baba Mehmet Çelik’in Soma’ya giderek saat saat takip ettiği kurtarma çalışmalarının ardından İbrahim Çelik’in cenazesi ailesine teslim edildi. Dün akşam saatlerinde Denizli’ye getirilen İbrahim Çelik için öğle namazına müteakip Ulu Cami’de cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi bir kişi tabutun üzerine çiçekler koyarken, baba Mehmet Çelik taziyeleri kabul etti. Daha sonra tabutun başına gelen anne Tülay Çelik’in feryatları ise yürekleri dağladı. Oğlunun tabutunun başına gelen anne Tülay Çelik tabuta kapanarak, ‘’Ben onu kokusundan bilirim. Ben seni Soma’da bırakmadım. Toprağına getirdim. Sen benden razı oldun mu? Ben senden razıyım. Allah senden razı olsun. Sen bana büyük bir şeref bıraktın oğlum’’ diyerek gözyaşı döktü. Dakikalarda tabutun başından ayrılamayan anne Tülay Çelik’i yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Cenaze namazına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AK Partili Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını kıldıran Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı, olaydan dolayı millet olarak üzüntü duyduklarını ve maden mühendisinin şehit olduğunu söyledi. Daha sonra İbrahim Çelik’i cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından maden mühendisi İbrahim Çelik, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.