Gündem Yurt Atayün’den ‘brifing’ iddiası

Yurt Atayün’den ‘brifing’ iddiası

30.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün, KCK soruşturmasıyla ilgili “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Sabiha Gökçen Havalimanı’nda brifing verdim” dediği öğrenildi.

Yurt Atayün’den ‘brifing’ iddiası

Yasadışı dinleme ve casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün, mahkemedeki sorgusunda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da şüpheli olarak ifadeye çağırıldığı KCK soruşturmasıyla ilgili Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a brifing verdiğini söylediği öğrenildi.

Çapkın bilgilendirildi
22 Temmuz günü polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün adliyeye sevk edildikten 3 gün sonra hakim karşısına çıktı. Emniyette 108 sayfa ifade veren Atayün gözaltı süresi dolduğu için savcılıkta ifade verememiş ve dosya üzerinden tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Atayün’ün hakime, mahkemelerin ve savcıların kararlarını uyguladığını belirterek, “Görev yaptığım dönem zarfında şube müdürlüğümüzün yapılan tüm çalışmalarından üstlerimiz haberi vardır” dediği öğrenildi.
Görev yaptığı dönemde gerçekleşen Ergenekon ve KCK operasyonlarıyla ilgili bilgileri dönemin İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a ilettiğini anlatan Atayün’ün, “PKK-KCK terör örgütü operasyonları ve kamuoyunda 7 Şubat krizi olarak adlandırılan çalışmalarda suça karışan MİT görevlilerinin yapmış oldukları operasyon kapsamında tespit edilen ihmallerin sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Hüseyin Çapkın tarafından arz edilmiştir” şeklinde ifade verdiği belirtildi.

‘Tarihi hatırlamıyorum’
Görev dönemindeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan bütün operasyonlarla ilgili bilgilendirme notunun Hüseyin Çapkın’a verildiğini söylediği belirtilen Atayün’ün, “O da bu notları sayın Başbakan’a arz ederdi. Sayın Başbakanımızdan gelen perspektife göre çalışmalarımız hukuka uygun olarak savcılık talimatları ve mahkeme kararlarına göre yönetilirdi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, tam tarihi hatırlamıyorum, beraberimde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğum görüşmede KCK operasyonları kapsamında suça karıştığı tespit edilen MİT mensupları hakkında dosya kapsamında bizzat şahsım brifing vermiştir” dediği öğrenildi.