Gündem Yurt çapında hayat durdu

Yurt çapında hayat durdu

11.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dün saatler 09.05’i gösterdiğinde yurt genelinde öten sinlerle birlikte hayat durdu.

Yurt çapında hayat durdu

Ankara’daki Atatürk Bulvarı’nda Atatürk’ü anmak için saatlerin 09.05’i gösterdiği sırada çok sayıda araç, yol üzerinde bir anda durarak korna çalmaya başladı. Araçlarından inen sürücüler ve o sırada yolda yürüyen kişiler, Atatürk’ün hayata veda ettiği saatte 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla Boğaziçi Köprüsü’nde de anıldı. Saat 09.05’te köprüden geçen sürücüler araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Atatürk Havalimanı’nda da aynı saatte vatandaşlar ve çalışanlar Büyük Önder Atatürk’ü saygı duruşunda bulunarak andı. Saygı duruşu öncesinde havalimanında İngilizce ve Türkçe anons yapıldı. Pasaport, gümrük ve güvenlik kontrollerinden geçen yabancı yolcular da saygı duruşuna katıldı.

Selanik’e iki bin karanfil
İzmir Ticaret Odası’ndan 138 kişilik heyet, Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evde anma törenine katıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Atamızı doğduğu evde anarken hissettiğimiz duygu yoğunluğunu ifade edebilmek çok zor” dedi. İzmir’den İTO tarafından getirilen 2 bin kırmızı ve beyaz karanfil de tören öncesinde tüm katılımcılara dağıtıldı.

Yazarlar