Gündem Yurt genelinde 23 Nisan coşkusu

Yurt genelinde 23 Nisan coşkusu

24.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenen törenler renkli görüntülere sahne oldu. İşte yurdun dört bir yanından 23 Nisan manzaraları...

Yurt genelinde 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97’nci yıldönümü nedeniyle tüm yurtta törenler düzenlendi. Osmaniye ve Mersin gibi bazı kentlerde hava şartları nedeniyle kutlamalar iptal edilirken, Eskişehir’de tören kar altında yapıldı. Diyarbakır’daki gösteriler ise şehitler nedeniyle iptal edildi. İzmir’de coşkulu bir kutlama gerçekleştirildi. Sivas’ta ise hastanede tedavi gören çocuklar da unutulmadı, hastanede bayram program düzenlendi. Nevşehir’de ise bayram TRT Uluslararası 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine katılan 26 ülke çocuklarının gösterileriyle kutlandı.

Haberin Devamı

- İZMİR: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97’nci yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle kutlandı. Karabağlar Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulu öğrencisi Hande Reyhan Ömüralp, ellerinde Türk Bayrağı ile TBMM’nin önünde Mustafa Kemal Atatürk ive silah arkadaşlarının fotoğrafını taşıyan öğrencilerin oluşturduğu kompozisyonda şiir okudu. 27 ortaokuldan bin 156 karma öğrenci gösteri yaptı. Ege yöresine ait müzikler eşliğinde oluşturulan kareografilerle 10 ortaokuldan 96 erkek, 384 kız olmak üzere 480 öğrenci ‘Efedir Gelen Efe’ adlı gösteriyi sundu.

Kar altında tören

- ESKİŞEHİR: Vilayet Meydanı’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk koyma törenine katılan öğrenciler bir süre kar altında bekledi. Törenlere Atatürk Spor Salonu’nda devam edildi.

Haberin Devamı

- BALIKESİR: törende 23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulunun görme engeli öğrencileri müzik eşliğinde gösteri sundu. Binlerce kişi önünde müzik eşliğinde gülen yüzleriyle dans eden minik öğrenciler katılımcılardan ilgi gördü.

- SİVAS: Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Pediatri Servisinde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Pediatri servisi oyun odasında düzenlenen etkinlikte, hastanede tedavi gören çocuklar için pasta kesildi, hastane yönetimi tarafından çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Balonlar alev aldı

- BATMAN: İldeki kutlamalarda öğrencilerin halay çekmesi sırasında, gösterilerileri izleyenlerin bulunduğu yere iple bağlanan Türk bayraklı balonlar, sıcağın etkisiyle alev alarak patlamaya başladı. Havadan düşen parçalar ki kadının saçları ve elbiselerinin yanmasına neden oldu. Olayda 5’i öğretmen, 8 kişi yaralandı.

- DİYARBAKIR: Etkinlikler her yıl olduğu gibi yine İnaloğlu Caddesi’nde bulunan Valilik önünde yapıldı. Törende daha önce okulların yapması planlanan gösteriler önceki gün Kulp ilçesinde dünde Şırnak’taki çatışmalarda şehitler düşenler nedeniyle iptal edildi.

Suriyeli çocuklara hediye

- Türk Kızılayı Kilis Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Halep’in Azez ilçesi ve kırsalında yaşam mücadelesi veren çocukları ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler dağıttı.

- Nevşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TRT Uluslararası 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan 26 ülke çocuklarının gösterileriyle coşkuyla kutlandı.

- Osmaniye’de yapılacak törenler şiddetli rüzgâr nedeniyle ertelendi.

Haberin Devamı

‘Birinci Meclis’teki irade 15 Temmuz’da kendini gösterdi’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Meclis’in açılışının 97’nci yıl dönümü dolayısıyla, Ulus’taki Birinci Meclis’te tören düzenlendi.

Yurt genelinde 23 Nisan coşkusu

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Birinci Meclis’in açılışında oluşan millet iradesinin 15 Temmuz’da da kendini gösterdiğini belirterek, “Milletin iradesini hiçe sayan hain darbe girişimine karşı Meclis üyeleri yek vücut olarak direnmiş ve milletin iradesine sahip çıkmışlardır. Bundan sonra da 15 Temmuz’da yaptığımız gibi siyasi fark gözetmeksizin millet olarak bu iradeye her zaman sahip çıkmalıyız. Demokrasimize kasteden ihanet girişimlerini bertaraf etmeliyiz” dedi.