Gündem Yurtta beyaz çile yaşamı felç etti

Yurtta beyaz çile yaşamı felç etti

02.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yüzünden birçok yerde ulaşım durdu, köy yolları kapandı, elektrik direkleri devrildi, trafik kazaları yaşandı.

Yurtta beyaz çile yaşamı felç etti

TEM otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı geçişinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım zaman zaman aksadı. D-100 Karayolu’nun İstanbul yönü TIR’lara kapatıldı. Samsun’da ise kar yağışı nedeniyle çöken bazı seralarda hasar oluştu. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ise yoğun kar nedeniyle elektrik direkleri devrildi, tek katlı evler kar altında kaldı.

Haberin Devamı

- BOLU:Kar yağışı Bolu Dağı’nda etkisini artırdı. Lapa lapa yağan kar nedeniyle TEM’de ve D-100 Karayolu’nda sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmasına rağmen zeminde biriken karlar nedeniyle ulaşım zaman zaman aksadı. Trafik ekipleri, dün sabah saatlerinden itibaren D-100 Karayolu’nun İstanbul yönünü TIR’lara kapattı.

- SAMSUN:Bafra, 19 Mayıs ve Çarşamba ilçelerinde bazı seralar kar yağışı nedeniyle çöktü. Seralarda önemli maddi zarar oluştu.

- BATMAN:Hakkari ve Siirt’in yaylalarından, sıcak diye geldikleri Batman merkez Demirbilek Köyü’ndeki kıl çadırlarına yerleşen göçerler, ani bastıran kar yağışıyla birlikte ne yapacaklarını şaşırdı. Yem ve arpa fiyatlarının ikiye katlandığını belirten göçerler, kar yağışının kendilerine çile, yem satıcılarına ise bayram olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

- ŞIRNAK:Beytüşşebap ilçesinde iki gündür aralıksız devam eden eden kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, yüksek kesimlerde 1,5 metreyi geçti. İlçede bulunan bütün köy yolları kapandı. İlçe merkezi ve bağlı köylere 2 gündür elektrik verilemiyor. İlçede tek katlı evler de kar altında kaldı. lDHA, AA

Yazarlar