Gündem Yurtta hava felaketi!

Yurtta hava felaketi!

30.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye dün kar, yağmur ve fırtınayla mücadele etti. Kötü hava koşulları, kazaları da beraberinde getirdi. Sinop’taki kazada  bir otobüsün, şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Mersin’deki sel felaketinde, vatandaşlar sel sularına kapılıp sürüklendi. 2 kişi hayatını kaybetti. Kayseri ve Niğde’de fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu.

Yurtta hava  felaketi

BOLU: Ankara-İstanbul arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle D-100 Karayolu’nda zeminde etkili olan kar sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yolda kaldı. Sürücüler yol kenarlarında araçlarına zincir taktı. İstanbul yönü, TIR’ların geçişine kapatıldı.
İZMİR: Alçak kesimlerde yağmur yağarken, yüksek kesimler kar yağışı etkili oldu. İzmir-Manisa karayolu, Sabuncubeli bölgesinde kardan trafiğe kapandı. Yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama araçları ile yolu açmaya çalışırken, bir yandan da trafik polisleri araçları iterek hareket etmesine yardımcı oldu. Kar lastiği olmayan araçların Manisa yönüne ilerlemesine izin verilmedi. Kar yağışının etkisini arttırarak devam etmesi üzerine yol tamamen trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı


Eğirdir Gölü buz tuttu
KIRKLARELİ: Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte, uluslararası karayolu statüsündeki Bulgaristan’a açılan Dereköy Sınır Kapısı’nda kar kalınlığı 7, Demirköy ilçesi Mahya Tepe mevkiinde 5, Kofçaz ilçesinde ise 10 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ulaşımın aksamaması için çalışma başlattı.
Dereköy Sınır Kapısı yolunda, kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. Meteorolojik verilere göre, bölgede kar yağışının iki gün daha sürmesi bekleniyor.
ISPARTA: Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimin üzerine çıktı. Sabah işe gitmek zorunda kalanlar araçlarını kardan çıkarmakta ve ilerlemekte zorlandı. Türkiye’nin en büyük ikinci tatlı su kaynağı olan Eğirdir Gölü’nün bazı noktalarında ise su yüzeyi buz tuttu.
KAYSERİ: Saatteki hızı 70 kilometrenin üzerine çıkan şiddetli rüzgâr nedeniyle bazı binaların çatıları uçtu.
NİĞDE: Fırtına nedeniyle bazı binaların ve bir okulun çatısı uçtu.
BARTIN: Saatteki hızı 38 kilometreye ulaşan rüzgar ile birlikte denizde dev dalgalar oluştu.

Haberin Devamı

Okullarda eğitime bir gün ara verildi

Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde dün eğitime bir gün ara verildi. Okulların tatil edildiği iller şöyle: Ankara, Manisa, Isparta, Eskişehir, Yozgat, Bursa, Bilecek, Kırşehir, Denizli, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Konya, Kırklareli, Sakarya, Samsun, Bolu, Mersin, Burdur, Uşak, Çanakkale, Kocaeli, Nevşehir, Balıkesir.

Uludağ’daki kar kalınlığı 1.5 metre

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı. Sıcaklığın en düşük sıfırın altında 7 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da etkisini artıran kar yağışının bugün de devam etmesi bekleniyor. Kent merkezinden Uludağ’a karayolu ile çıkan tatilciler, zincir takmaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

İstanbul karanlığa gömüldü

Hava şartları nedeniyle ulusal elektrik şebekesinden yeterli elektrik alınamadığı için İstanbul’un birçok bölgesinde dün elektrik kesintisi yaşandı. Kesintisi nedeniyle birçok esnaf zorluk yaşadı. Market işleten bir esnaf, elektrikler kesildikten kısa bir süre sonra elindeki mumların hepsinin tükendiğini söyledi. Lokantacı Cem Baytören ise, “Mum ışığında, közde yemekleri ısıtarak satmaya çalışıyoruz” dedi.
BEDAŞ’tan yapılan açıklamada, hava şartları nedeniyle ulusal elektrik şebekesinden yeterli elektrik alınamadığı için İstanbul’un Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Bahçeli-evler, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy, Eyüp ilçeleriyle Anadolu yakası genelinde ve Sakarya, Kocaeli, Adana, Tekirdağ, Mersin ile Balıkesir’de de elektrik kesintileri yaşandığı kaydedildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca dün saat 22.40’ta yapılan açıklamada, İstanbul’un tamamına elektrik verildiği açıklandı. l DHA

Haberin Devamı

Tekne faciası: 1 ölü, 1 kayıp

İstanbul’da dün sabah saatlerinde Ambarlı Limanı açıklarında midye avlamak için denize açılan içinde üç kişinin bulunduğu tekne alabora oldu. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında teknede bulunan İlyas Bostancı’nın cansız bedenine ulaşılırken, Yılmaz Bodur kurtarıldı. Hüseyin Kahraman ise yapılan aramalarda ulaşılamadı. Sağ kurtulan Bodur kaldırıldığı hastanede tedavisinin ardından taburcu edildi. Hüseyin Kahraman’ı arama çalışmalarına ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi. l DHA

Haberin Devamı

Otobüs şarampole devrildi: 4 ölü

Sinop’un Saraydüzü ilçesi Asarcık köyü mevkiinde yolcu otobüsünün, kötü hava koşullarının etkisiyle sabaha karşı şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolunda ise dün 2 kilometre arayla 2 yolcu otobüsü, yolda oluşan buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazalarda yararlanan 49 kişi hastaneye kaldırıldı. l DHA-AA

Mersin sular altında kaldı

Mersin’de önceki gece başlayan şiddetli yağmur, dün sabah saatlerinde devam etti. Sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde bir kişi hayatını kaybetti. Birçok kişi de sel sularına kapılarak metrelerce sürüklendi. Su baskınlarının yaşandığı, çatıların çöktüğü kentte metrekareye 125 kilogram yağış düştüğü belirtildi.
Mersin’de bu kadar yoğun yağışın en son 2001 yılındaki sel felaketinde meydana geldiği belirtilen açıklamada, böyle bir yağışın 2076 yılından önce gerçekleşmesinin beklenmediği belirtildi.
30-35 yaşlarında
Merkez Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi’nde, 30-35 yaşlarında bir kadının sel sularına kapıldığını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olayın olduğu yerde inceleme yapan polis, talihsiz kadının cesedini yaklaşık 600 metre ileride Güneş Mahallesi’nde bir ağaca takılmış halde buldu.
Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü. Merkez Yenişehir ilçesi 34’üncü Caddesi’nde dün sabah işe gitmek için evden çıkan bir genç kız, babasıyla birlikte şiddetli yağmur nedeniyle sel sularına kapıldı. Baba-kız, derinliği yarım metreyi bulan suda birbirlerine sarılarak yaklaşık 50 metre sürüklendi. Akıntının sığ olduğu bir noktada kaldırıma tutunarak kurtuldular. Merkez Mezitli İlçesi Fatih Mahallesi’nde Bakanlık Caddesi’nde bir kadın sel sularına kapıldı. Suda sürüklenen kadını görenler yardım için suya girdi. 3 kişi kadını suda yakalayıp atılan ipi beline bağlayarak güçlükle kurtardı. Silifke ilçesindeki Türkeş Bulvarı’nda bir evin çatısı aşırı yağış nedeni ile çöktü. Evde can kaybı olmadı.
Özçekim felaketi
Kuvvetli yağışların ardından suların kapladığı kentin sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı’ndaki vatandaşlar, genç bir erkeğin su kenarında özçekim yaparken denize düştüğü yönünde ihbarda bulundu. Harekete geçen ekipler, arama ve kurtarma çalışması başlattı.
l MUSTAFA İNSAN - İBRAHİM MAŞE Mersin DHA

Haberin Devamı

Hortum korkuttu

Kentte sahile yakın bir bölgede, denizde meydana gelen hortum vatandaşları korkuttu. Hortum, bir süre sonra etkisini kaybetti. Yağış nedeniyle merkez Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir, Erdemli, Tarsus ile Çamlıyayla ilçelerindeki eğitim kurumlarında bir gün süreyle eğitime ara verildi. D-400 karayolunun Uluslararası Mersin Limanı’nın D kapısı yakınlarındaki bir köprünün ayaklarında da hareketsiz birinin durduğunu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Ekipler, üzerinden kimlik çıkmayan yarı çıplak haldeki erkeğin öldüğünü belirledi.

Yazarlar