Gündem Yüz şekline göre saç modelleri nelerdir?

Yüz şekline göre saç modelleri nelerdir?

16.04.2018 - 11:57 | Son Güncellenme:

Yüz hatlarının ve güzelliğin ön plana çıkması için kadınların doğru saç modelini seçmesi gerekir. Bu yüzden saç tipinize, yüz şeklinize ve ten renginize uygun saç modelleri seçmelisiniz. Bu yazımızda saç tiplerinize ve yüz şeklinize uygun saç modellerini ele aldık.

Yüz şekline göre saç modelleri nelerdir

Öncelikle saç tipinizi iyi tanıyın

Saç tipleri normal, yağlı, kuru ve karma olmak üzere dört gruba ayrılır. Saç modelinizi seçerken hangi saç tipine sahip olduğunuzu biliyor olmanız yararınıza olacaktır. Özellikle kuru saç tipine sahip olan kadınların saçlarını şekillendirme konusunda zorlanması sebebiyle daha basit saç modelleri seçmeleri yararlarına olacaktır.

Saçınız yüz şekliniz ile uyumlu olmalı

Her yüz şekline göre ayrı saç modeli seçilmelidir. Eğer güzelliğinizi ön planda tutmak istiyorsanız bu konuya dikkat etmelisiniz. Yüzünüzü kapatacak ve güzelliğinizi gölgeleyecek saç modellerinden uzak durmanızda fayda var.

Kare yüz şekline sahip iseniz

Kare yüz şekline sahip kadınlar için en uygun saç modelleri küt ve katlı modelleridir. Yüz karakteristiğinizi ön plana çıkararak çenenizin köşe kısımlarını yumuşatmanız sizin yararınıza olacaktır. Eğer yüz hatlarınızı oval şekilde göstermek istiyorsanız asimetrik şekilde omuz hizasında kesilmiş saç modelleri tercih edebilirsiniz. Yuvarlak kahküller de size ayrı bir hava katacaktır.

Elmas yüz hatlarına sahip iseniz

Elmas yüz hatlarına sahipseniz yüzünüzü fazla gölgelemeyecek saç modelleri seçmelisiniz. Yuvarlak ve kare yüz hatlarının aksine elmas yüze sahip kadınların güzelliğini daha fazla ön plana çıkarabilmesi için orta ve uzun saç modellerini tercih etmeleri yerinde olacaktır.

Yuvarlak yüz hatlarına sahip iseniz

Yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınlar daha titiz davranmalıdır. İyi bir saç modeli ile güzelliğinizi daha iyi yansıtacağı gibi yanlış seçilmiş saç modelleri güzelliğinize büyük oranda gölge düşürebilir. Bu sebepten dolayı özellikle dalgalı saç modelleri ve yüzünüzü uzun gösterecek saç modelleri sizin için iyi bir tercih olacaktır.

Bulunduğunuz ortama göre saç modelinizi belirlemelisiniz

Özellikle zamanının yarısını iş gezisi ve toplantılar ile harcayan kadınlar için pratik ve çekici saç modelleri uygun olacaktır. İş gezisine sıkça giden kadınlar çabuk bozulan ve devamlı bakım gerektiren saç modellerinden kaçınmalıdır. İş yerlerinde fazla vakit geçiren kadınlar için hemen bozulmayacak ve pratik bir şekilde yapılacak dalgalı saç, topuz, basit örgü modellerini tercih edebilirler.

Saç modelinize uygun olacak saç rengini seçmelisiniz

Kadınlar için saç modelleri kadar saç renkleri de önemlidir. Bu yüzden saç modelinizi seçerken yüz tipinize, ten renginize ve saç modelinize uygun saç rengini belirlemeniz gerekmektedir. Özellikle açık tenli iseniz fazla koyu saç rengi seçimi yapmaktan kaçınmanızda fayda var. Kumral ve koyu ten rengine sahip kadınlara biraz daha koyu renkli saç modelleri yakışacaktır. Pembe renkli tene sahip kadınlar ise daha çok açık sarı, kahverengi tonlarını tercih edebilirler. Saç modelinize ve ten renginiz ile uyumlu şekilde saçınızı boyatacağınızda zamanla saç renginizin değişeceğini sakın unutmayın.