Van YYÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMİ PROF. DR. HAKAN ÇANKAYA OBEZİTE AMELİYATI OLDU

YYÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMİ PROF. DR. HAKAN ÇANKAYA OBEZİTE AMELİYATI OLDU

14.09.2014 - 16:11 | Son Güncellenme:

.

YYÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMİ PROF. DR. HAKAN ÇANKAYA OBEZİTE AMELİYATI OLDU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, kendi hastanesinde kurulan Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi’nde ameliyat oldu.
Van YYÜ bünyesinde yaklaşık 6 ay önce açılan Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi her geçen gün büyüyüp hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor. Türkiye’nin en önemli obezite merkezlerinden biri olan merkezin bu seferki hastası YYÜ Eğitim ve Araştırma hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya oldu. Uzun zamandır kiloları ile sıkıntı yaşayan Çankaya, Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aziz Sümer tarafından obezite ameliyatı oldu. Başarılı bir ameliyat geçiren Çankaya tüp mide ameliyatı ile 105 kilodan 97 kiloya düştü.
Uzun zamandır kilolarından dolayı sıkıntı yaşadığını söyleyen Çankaya, "Uzun zamandır kilo problemim vardı. Türkiye çapında yaptığım araştırmalar doğrultusunda kendi hastanemde tedavi olmaya karar verdim. Çünkü diyetle, egzersizle kilo veremeyenler için bu ameliyat tavsiye ediliyor. Ayrıca benim gibi yemeği çok seven insanlar için bu ameliyat artık şart olmuştu. Ben de kararım doğrultusunda ameliyat oldum. Çok da başarılı geçti. Böyle iyi doktorların da hastanemizde bulunması bizleri daha çok sevindirdi. Ben başarılı ameliyatlarından dolayı hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.