Gündem Zaman’ın matbaasından ‘Özgür Bugün’ çıktı!

Zaman’ın matbaasından ‘Özgür Bugün’ çıktı!

13.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir süre önce kayyum atanan Millet ve Bugün gazetelerinin yerine “Özgür Bugün” ve “Özgür Millet” gazetelerinin basıldığı gerekçesiyle, Yenibosna’daki Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasında polis arama yaptı.

Zaman’ın matbaasından ‘Özgür Bugün’ çıktı

Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasındaki arama devam ederken Millet Gazetesi Sorumlu Müdürü ve şirket avukatı Olcay Kaan, aramaya ilişkin açıklama yaptı. Avukat Kaan yaptığı açıklamada “İpek-Koza Medya Grubunun markası ve telifleri olan Millet ve Bugün gazetelerinin taklitleri yapılmış. Bu taklitlerle alakalı Bakırköy 3. Sulh, Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu arama kararıyla Zaman gazetesinin altında bir arama gerçekleştirildi. Özgür Bugün ve Özgür Millet gazetesi altında patentlerimizi taklit eden ve bunu basan Feza Gazeteciliğin bunu bastığını şu an itibarı ile arkada kamyonda 12 Kasım tarihli Özgür Bugün gazetesi polisler tarafından ele geçirilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Kaan, “Biz saat 21.00’de buraya geldik, içeriye girişimiz 22.20’idi Bu süre zarfında herhalde kendilerince bir şeyleri kaçırmaya çalıştılar ama son çevre gezintisinde açtırmış olduğumuz bir kamyonun içerisinden koliler halinde 12 Kasım tarihli Özgür Bugün Gazetesi çıkmıştır. Basılan gazeteleri kamyona koymuşlar. Biz şuan Feza gazetecilik AŞ. içerisinde basılmış, koli halinde birçok adet Özgür Bugün gazetesi bulduk” diye konuştu.

Basın Konseyi, Zaman gazetesinde aramalara yönelik açıklama yayınladı. Açıklamada “Bir gazetenin arama izni olmadan polislerce baskına uğraması, halkın haber alma hakkını engellediği gibi, aramaların gece yapılması da düşündürücüdür” ifadelerine yer verildi.