Dünya Zamandan tasarruf mutlu ediyor

Zamandan tasarruf mutlu ediyor

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD ve Kanadalı bilim insanlarının 4 ülkede yaptığı araştırma, paranın zamandan tasarruf etmek için harcandığı takdirde mutluluk getirdiğini ortaya koydu.

Zamandan tasarruf mutlu ediyor

Harvard Business School ve British Colombia Üniversitesi uzmanları tarafından ABD, Kanada, Danimarka ve Hollanda’dan 6 bin yetişkine zamandan tasarruf etmek için ne kadar para harcadıklarını sordu.Aralarında 800 milyonerin de bulunduğu deneklerin 3’te 1’i zamandan tasarruf edebilmeye dönük harcama yaptıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Stresten kurtarıyor

Önce 40 dolar verilen deneklerden, parayı kendilerine zaman kazandıracak bir hizmet için harcamaları istendi. Sonrasında ise deneklere aynı miktarla giysi, yiyecek, içecek, kitap gibi eşyalar almaları söylendi.

Kanada British Columbia Üniversite-si’nden Profesör Elizabeth Dunn, Sonuçları Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) adlı dergide yayımlanan araştırmada zaman kazanmak için para harcamanın insanları “vakit yetmezliği” stresinden kurtararak daha mutlu ettiği bulgusuna ulaştıklarını ifade etti. Dunn, araştırmanın, eve geldiklerinde kendilerini ikinci mesai yapmak zorunda hisseden kişilere vizyon sunabileceğini dile getirdi.