Gündem Zehir çetesinin torbacıları çaycı, kafeteryacı ve nalbur çıktı

Zehir çetesinin torbacıları çaycı, kafeteryacı ve nalbur çıktı

21.02.2018 - 12:14 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir uyuşturucu çetesinee yönelik olarak yapılan operasyonda 5 ayrı ilçede uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen aralarında elebaşlarının da bulunduğu 23 çete üyesi yakalanıp tutuklandı. Çok sayıda silah ve yüklü miktarda uyuşturucuyla ele geçirilen çete üyelerinin çaycı, nalbur ve kafeterya işletmeciliği görünümüyle uyuşturucu satışı yaptığı tespit edildi.

Zehir çetesinin torbacıları çaycı, kafeteryacı ve nalbur çıktı

Aldığı bir ihbarı değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri merkez olmak üzere Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Büyükçekmece’de uyuşturucu satışı yapan bir çeteyi tespit etti. İki aylık teknik fiziki takiplerde kalabalık bir gruptan oluşan çetenin 5 ilçede yüzlerce kişiye uyuşturucu satışı yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Jandarma ekipleri, torbacı olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak düzenlediği ara operasyonlarda, çetenin torbacılarını tek tek yakalayarak gözaltına aldı. Torbacılardan aldığı bilgi doğrultusunda çetenin liderine de ulaşan jandarma ekipleri, çetenin başını çeken şahısların Silivri’de ikamet eden K.P. ve sevgilisi D.Y. olduğunu belirledi. İkilinin, uyuşturucuları ilk olarak İ.U. isimli bir şahıstan temin ettiğini belirleyen jandarma ekipleri, sonrasında aralarında çıkan bir uyuşmazlık nedeniyle uyuşturucuları “Kral Enişte” lakaplı M.U. liderliğindeki bir suç örgütünden aldığını tespit etti.

Zehir çetesinin torbacıları çaycı, kafeteryacı ve nalbur çıktı

Tespitlerin ardından operasyon için harekete geçen jandarma ekipleri, çete üyesi olduğu belirlenen şahısların ev adreslerine ve kafe, cay ocağı, nalbur gibi iş yerlerine eş zamanlı baskınlar düzenledi. Düzenlenen baskınlarda, çok sayıda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca, cep telefonu ile uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi ile ele geçirilen 23 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kendilerini kamufule etmek için çay ocağı, nalbur ve kafeterya işletmeciliği yaptığı belirlenen 3’ü kadın 23 şüpheli, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.