Gündem Zeynep Bingöl’ün gururu oldu

Zeynep Bingöl’ün gururu oldu

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöllü öğrenci Zeynep, 2017 YGS’ye giren 2 milyonu aşkın öğrenci arasında 4 dalda birinci oldu. İlk kez bir öğrencinin 4 puan türünde tam puan alarak şampiyon olması, kente büyük gurur yaşattı

Zeynep Bingöl’ün  gururu oldu

Bu yıl 2 milyon 162 bin 895 adayın girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) açıklanmasının ardından dereceye giren isimler belli oldu. Bu yılın birincisi Bingöl’e bir ilki yaşatan Ahsen Zeynep Kaya olurken, ikinci sırada ise TED Ankara Koleji’nde eğitim gören Gökçe Aybeniz Sevim yer aldı.
Özel bir eğitim kurumunda öğrenci olan Kaya, Matematik, Fen Bilimleri ve Türkçe testlerinden 40’ar doğru, Sosyal Bilimler testinden ise 38 doğru yaparak toplamda 160 sorunun 158’ini doğru cevapladı.
Sonuçların açıklanmasıyla ÖSYM Başkanı Ömer Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin telefonla arayarak Kaya’yı başarısından dolayı tebrik etti.
‘Tıp istiyorum’
Başarısının sırrının düzenli çalışmaktan geçtiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:
“Çok çalışmak önemli değil. Düzenli çalışmak, kitap okumak çok önemli. Haftalık bir program düzenledim. Bu hafta içerisinde şu konular bitecek dedim. Sosyal hayatıma da zaman ayırdım. Okulun en rahat öğrencisi olduğumu düşünüyorum. Sınavdan çıktıktan sonra 2 yanlışımın olduğunu öğrenince öğretmenlerime ilk yüze girer miyim diye sordum. Öğretmenlerim ilk yüze girebileceğimi söyledi. Sonuçlar açıklandığında çok mutlu oldum. İyi bir üniversitende tıp fakültesi okumayı hedefliyorum.”
YGS şampiyonunun eğiytim gördüğü okulun müdürü Nizamettin Etdöğer ise, Kaya’nın başarısının Bingöl’de bir ilk olduğunu, bu yüzden onunla gurur duyduğunu ifade ederek, “akademik başarısının yanında kişiliği, yaşantısı, mütevaziliği, gerçekten gönlümüzde taht kurdu. Bu sonuçla taçlandırması da bizi ayrı onurlandırdı.” dedi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger de, daha önce Bingöl’de böyle bir başarı elde edilmediğine dikkat çekerek, bu başarının sürmesini dilediklerini kaydetti.

Yazarlar