Gündem Kandırıldım muhakeme hatası yaptım

Kandırıldım muhakeme hatası yaptım

05.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da TRT ve Genelkurmay gibi kritik kurumların ele geçirilmesi planlarının yapıldığı, darbecilerin silahlandırıldığı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış’ın ifadesi ortaya çıktı.

Kandırıldım muhakeme hatası yaptım

FETÖ’cü olmadığını ve kandırıldığını savunan Barış, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan’ın 12 Temmuz’da kendisini arayarak tatbikat yapılacağını söylediğini belirtti. Habertürk’ün haberine göre 15 Temmuz günü Yıkılkan ile yeniden görüşen Barış, Yıkılkan’dan tatbikatın 24.00’te yapılacağını öğrendiğini kaydetti. Barış şunları söyledi: “21.00 sularında Orhan Yıkılkan beni aradı, tatbikatın erkene alındığını, 21.00’de başlayacağımızı söyledi. Bunun üzerine 100’er kişiden oluşan 3 birliğimi topladım. Bu sırada sistem üzerinden bize 3 ayrı mesaj geldi. Mesajın ilkinde Silahlı Kuvvetler’in yönetime el koyduğu ve sıkıyönetim ilan edildiği yazıyordu. İkinci mesajda; sıkıyönetimde görevlendirilen bazı generaller ve karargâh sorumluları yazıyordu. Üçüncü mesajda; atama listeleri ve sıkıyönetim emri yazıyordu. Ben bunları görünce dahili hattan Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nü aradım, telefonu Orhan Yıkılkan açtı. Bana içeriklerin doğru olduğunu tatbikat durumunun fiili duruma geçtiğini söyleyerek, “Gereğini yapın” dedi. Bana, TRT’ye ekibimi göndermemi söyledi.”

‘Sorumluluk alırım’

İfadesinde “Ben kandırıldım. Bir muhakeme hatası yaptım.Emir-komuta zinciri içerisinde hareket ettiğimi düşündüm. Bunun bedelini ödemeye hazırım. Ayrıca ben TRT ve Genelkurmay’a görevli olarak tatbikat kapsamında gönderdiğim er, erbaş ve uzman çavuşların sorumluluğunu almaya hazırım. Kabahat bende, birlik komutanlarında ve onların yardımcılarındadır” dedi.