Gündem Zirve Yayınevi davası 6 Mayıs'a ertlendi

Zirve Yayınevi davası 6 Mayıs'a ertlendi

01.04.2015 - 17:40 | Son Güncellenme:

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 103. duruşmasında, sanık Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma, 6 Mayıs'a ertelendi.

Zirve Yayınevi davası 6 Mayısa ertlendi

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ara karar açıklandı. Tutuksuz sanıklardan Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Emre Günaydın ile avukatlarının "adli kontrol kararlarının kaldırılması veya yumuşatılması" yönündeki taleplerini reddeden mahkeme heyeti, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Balyoz Planı" davasının dünkü duruşmasında sunulan esas hakkındaki mütalaa ve mahkemenin kısa kararını içeren duruşma zaptından birer örneğin gönderilmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Heyet, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında "İl Emniyet Toplantıları"nda emniyet veya MİT görevlileri tarafından ıslak imzalı olarak sunulan toplantı sunumlarının asıllarının gönderilmesi için Malatya Valiliğine yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Sanıklar ve müdafilerine ?esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak üzere bildirimde bulunmasına karar veren heyet, müdahil avukat Erdal Doğan'ın "dava dosyasını ilgilendiren ve daha önce devlet sırrı olduğu gerekçesiyle gönderilmeyen belgelerin gönderilmesine yönelik talebi" ile ilgili olarak daha önce ret kararı verildiğini göz önünde bulundurarak, bu hususta yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Davanın tek tutuklu sanığı Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran heyet, mahkemenin önceki celsedeki ara kararı doğrultusunda, Aral'ın gelecek duruşmada hazır bulundurulmamasına karar verdi.

Haberin Devamı

Duruşma, 6 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi.