Teknoloji Zor Seçim: iPhone 7 mi iPhone 7 Plus mı

Zor Seçim: iPhone 7 mi iPhone 7 Plus mı

11.09.2016 - 12:45 | Son Güncellenme:

Zor seçim: iPhone 7 mi iPhone 7 Plus mı?

Zor Seçim: iPhone 7 mi iPhone 7 Plus mı

7 Eylül’de yapılan Apple lansmanından sonra telefonunu değiştirmeyi düşünenler ve sürekli Apple kullananlar düşünmeye başladılar. Yeni çıkacak 2 model Apple arasında zor bir seçim yapmak zorundalar. Peki siz hangisini seçerdiniz iPhone 7 mi iPhone 7 Plus mı?

Haberin Devamı

Öncelikle ekran boyutu farkından bahsetmemiz gerekiyor. Apple hiç bir zaman rakipleriyle boyut yarışına girmedi, en büyük boyutlu telefon bende olmalı diye bir iddiası olmadı. Geçen sene çıkarttığı modellerde olduğu gibi yine iki ekran boyut seçeneği var kullanıcıların önünde. Eğer 4,7¨ ekran boyutu bana yeterli tam avucuma sığıyor diyenlerdensiniz iPhone 7 tam size göre. Büyük ekranlı akıllı telefon benim ihtiyacım diyorsanız o zaman 5,5¨ ekranlı iPhone 7 Plus’ı tercih etmelisiniz. Ekran boyutuna ek olarak çözünürlük ve kontrast farklılıkları da mevcut bu iki model arasında.

Akıllı telefonlarda en dikkat ettiğimiz konulardan biri de kameraları. Eğer iPhone 7 alırsanız 12MP geniş açılı bir arka kameralı telefona kavuşabilirler. Ama iPhone 7 ile 7 Plus arasındaki en büyük ikinci fark kamera konusunda. iPhone 7 Plus’ın arkadaşında 2 adet 12MP kamera var, bir tanesi normal diğeri ise geniş açılı çekim için. Bu farklılık yeni model iPhone’ununuzla çekeceğiniz fotoğraflar arasında büyük bir fark yaratıyor. Fotoğraf konusunda hassassanız sizin modeliniz kesinlikle iPhone 7 Plus olmalı.

Haberin Devamı

Son olarak da batarya konusundaki farklılıktan bahsetmek istiyorum. iPhone 7 Plus, iPhone 7 modeline göre daha uzun dayanan bir pile sahip bu da gün içinde yaşanabilecek şarj sıkıntısında büyük bir fark yaratabilir. Eğer benim telefonum iPhone’lar arasında en uzun ömürlü pile sahip olsun derseniz iPhone 7 Plus modelini tercih etmelisiniz.