Gündem Zorlu helikopter arızasını ucuz atlattı

Zorlu helikopter arızasını ucuz atlattı

27.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş adamı Ahmet Nazif Zorlu ve eşinin de içinde bulunduğu Zorlu Holding’e ait özel helikopter teknik arıza nedeniyle Aydın’ın Karacasu ilçesinde araziye zorunlu ve sert bir iniş yaptı

Zorlu helikopter arızasını ucuz atlattı

İş adamı Ahmet Nazif Zorlu ve eşi Zülal Zorlu’nun aralarında bulunduğu 6 yolcu ve 2 pilotun olduğu helikopter, Dalaman’dan İstanbul’a giderken, motor arızası nedeniyle Aydın’ın Karacasu ilçesi yakınlarında 10 metre yükseklikten sert iniş yaptı.
Zorlu Grubu’na ait Bell- 430 tipi helikopterde bulunan 4 misafir, Ahmet Nazif Zorlu, eşi Zülal Zorlu ve 2 pilot yara almadan kurtuldu. Kaza dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi.
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Zülal Zorlu ile Prof. Dr. Yunus Aydın, Erol Karabacak, Ayşe Nilgün Aydın ve Nadire Nurhan Karabacak’ı İstanbul’a götürmek için Dalaman’dan havalanan helikopter Aydın semalarına geldiğinde motorlarından biri arızalandı. Pilotlar zorunlu iniş için Aydın’ın Karacasu İlçesine bağlı Sırma Su Tesisleri pistine inişe geçti.
Kazada yara almadılar
Kazada helikopterde bulunan 4 misafir ile Zorlu, eşi Zülal Zorlu ve pilotlar, kazayı yara almadan atlattı. Misafirlerin Zorlu Grubu’na ait helikopterle İstanbul’daki özel bir hastaneye tedbir amaçlı sevk edildikleri öğrenildi.
Holding açıklama yaptı
Kazayı yara almadan atlatan Zorlu ve eşi Karacasu’dan başka bir helikopterle Denizli Çardak Havaalanı’na gittikleri ve oradan da helikopterle İstanbul’a geçtikleri belirtildi.
Zorlu Holding’den yapılan açıklamada, “Grubumuza bağlı havacılık şirketimiz Zorlu Air’e ait Bell-430 tipi helikopter, dün saat 15.25’te Aydın’ın Karacasu ilçesinde teknik arıza nedeniyle kontrollü iniş yapmıştır.
Helikopterde bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Zorlu, misafirleri ve mürettebattan hiç kimse yaralanmamıştır ve sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmamaktadır” denildi.