Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2016 yılında kuruldu. ‘Fi’, ‘Dip’ ve özellikle ‘Şahsiyet’ ile adından söz ettirdi. İyi işlerdi. Sonra? Abonelik olayına geçmedi. Reklamlarla idare etti. Sonuçta sadece adı olan, bir marka kaldı. Öğrendim ki, Puhu TV’yi canladırma girişimleri son hız gidiyormuş. Dijital platformu atıl bırakmama kararı alınmış. Dijital sektörün büyümesinde bunun rolü var. Hazır elde böyle bir marka bulunurken yine yeniden, el atalım demişler. Uzun bir aradan sonra ilk Puhu TV dizisi gelecek. Adı ‘Seyyar’. Bir Limon Yapım eseri. Şu an için oyuncu kadrosu belli değil. Proje, Cem Özüduru’nun. Kısaca bir nohut pilavcının hikayesi. Gerilim olduğunu öğrendim. Özüduru’dan sert bir dizi gelir tahminindeyim. ‘Börü’den de kendisini tanıyoruz, bu da bir başka artı diyelim. Ha bu arada Puhu TV paralı olmayacak.

Haberin Devamı

KAHVERENGİ ŞİŞELER NE OLUR?

Hekimoğlu’na bir baba ve oğlu gelir... Baba istakoz durumunda. Teknede çalışırken yanmış. “Hocam teknede kimyasallar, boyalar var. Onlar yapmasın bunları” diyor. Hekimoğlu çocuğa dönüyor; “Ataberk şimdi bana söyle, böyle kahverengi uzun şişelerin olduğu bir soğutucu var mı teknede?” Çocuk “Evet” diyor. “Peki baban böyle yatıp yanına uzun kahverengi şişeleri dizip uyuyor mu?”. Çocuk, “Evet” diyor. “Nasıl bildim!” gelen cevap. ‘Bu kapağın altında’ların yeni dönem tarifi, böyle oluyor artık. Sansür zamanlarında bir şekilde tarif edilir örneği mi diyelim?

BU ROLLERİ SEVDİ

‘Ciddi ve de düşman karakter’ rollerinin vazgeçilmezi oldu. Kim? Ahmet Utlu. Sevgili Ahmet bu rollerde çok iyi. Ses tonu, böyle soğuk duruşu, bakışlarıyla ‘ciddi düşman’ havasını veriyor. ‘Teşkilat’ta Şef rolünde. Ceren ve Niko’nun patronu. Daha önce ‘Söz’ dizisinde Büyükelçi rolündeydi; ‘Yabancı güçlerin sınır dışındaki eylemlerini yöneten yasal görünümlü yetkili’. Emperyalizmin hizmetinde yani!