Evde yapılan ve cam kavanozlarda saklanan turşu, ölçülü tüketildiği takdirde sağlığınız açısından birçok fayda sağlıyor. Ancak hazır turşuları, yüksek miktarda soydum içerdiği için tansiyonu olanların, özellikle de şeker hastalığı bulunanların kesinlikle tüketmemesi gerekiyor.
|
1
1 / 4Fotoğraf
Uzmanlar, sadece sirke ve kaya tuzuyla yapılan koruyucu içermeyen ev turşunun faydalarını sizler için açıkladı.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
İçeriğindeki probiyotikler ve sebzelerin vitamin ve mineralleri, bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor. Tek bir çeşit yapılan turşudan ziyade çeşitli sebze ve meyvelerden yapılan turşular, vücuda alınan antioksidan çeşitliliğini arttırarak, bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor.