SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evde konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenler

Diyetisyen Zeynep Özcan Sert, sonbaharın gelmesiyle kış aylarında çeşitli ve sağlıklı sebzeler tüketmek için evde konserve hazırlıklarının başladığına dikkat çekti. Sert, "Evde konserve yapılırken gıdanın güvenli olmasını sağlayacak olan en önemli nokta, şeker ve tuz ilavesi değil, etkin olarak uygulanacak ısıl işlemin süresi ve sıcaklığıdır. Konserveler hazırlandıktan sonra mutlaka yapıldıkları yıl ve mevsim yazılarak etiketlenmelidir. Ek önlem olarak konserve gıda, tüketilmeden önce en az 10 dakika kaynatılmalıdır" dedi.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Panjurdaki tüm kir su gibi akacak! Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
  2. Ne solucan kalıyor ne salyangoz! Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
  3. Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
  4. Ter kokusuna aktar formülü! Sürdüğünüz yer gram komuyor, roll-ona tek rakip
  5. En leziz turşular bu tariften çıkıyor! Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyor
  6. Sararan klozetin hakkından gelen formül! Çamaşır suyundan etkili, 1 kaşığı mucize
  7. Bahçede daha iyi ikili yok! Yan yana ekince anında büyüyor, mahsül katlanacak
  8. Paslanan bisiklet için buzdolabına koşun! Sirkeyi solluyor, yeni alınmış gibi olacak
  9. Kurutma makinesine gerek kalmıyor! Böyle kurulayın, bukleler daha belirgin
  10. Salatayı tarladan toplamış gibi tazecik yapıyor! Bastırıp 5 dakika bekletin, tadı leziz

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.