Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
Yoğurt yapımı sırasında süzme yoğurt hazırlanırken ya da yoğurdun üstünde biriken o yeşilimsi sıvı, çoğu zaman lavaboya dökülür. Oysa bu sıvı, sanıldığının aksine bir atık değil, bir besin hazinesidir. Yoğurt suyunu ziyan etmeden kullanabileceğiniz alternatifleri derledik.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Protein, B vitaminleri (özellikle B12), kalsiyum ve probiyotikler açısından son derece zengin olan yoğurt suyu, hem mutfakta hem de günlük yaşamda pek çok farklı şekilde değerlendirilebilir. Yoğurt suyunu atık olarak ortadan kaldırmak yerine, yemeklerinizi lezzetlendiren sağlıklı bir besin olarak kullanabilirsiniz.