Fosfor, demir, lif! ‘Nar suyunun antioksidan seviyesi yeşil çaydan 3 kat daha fazla'
Lezzeti ve tıbbi faydalarından dolayı dünya genelinde gittikçe popülerleşen bir meyve olan nar, bireylerin antibiyotiklere karşı direnç kazanmasına destek oluyor. Nar suyunun antioksidan aktivitesinin yeşil çaydan neredeyse 3 kat daha fazla olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, narın 16 faydasını açıkladı.NAR, JAPON PATENTLİ İLAÇLARDA 9 BİTKİSEL GIDA ARASINDA
Nar suyunda bulunan maddeler hücre yenilenmesini uyararak vücut direncini yükseltiyor ve bağışıklığı güçlendiriyor. Folik asit, potasyum, fosfor, demir, C vitamini ve lif bakımından oldukça yüksek içeriklere sahip olan nar, Japon patentli ilaçlarda yer alan 9 bitkisel gıda arasında yer alıyor. Yapılan çalışmalara göre nar suyunun antioksidan aktivitesi yeşil çaydan neredeyse 3 kat daha fazla. Bütün bunlara bağlı olarak da narın üretim ve tüketimine talep giderek artıyor.