İngiliz şefin mutfağında Urfa biberi! Meşhur mezeyi böyle sunuyor: Yoğurda serpin
Dünyaca ünlü İngiliz şef Yotam Ottolenghi’nin çığır açan yemek kitabındaki en popüler tariflerden biri olan hoş kokulu, acı kokteyl domatesleri, soğuk yoğurtla servis edildiğinde mükemmel bir sos veya meze haline geliyor. Üstelik de sırrı Türk topraklarından dünyaya yayılıyor. Peki ama nasıl?
|
1
1 / 6Fotoğraf
Dünyaca ünlü İngiliz şef Yotam Ottolenghi’nin vazgeçilmez mezelerinden biri olan bu yemeğin güzelliklerinden biri de, sıcak, sulu domateslerle buzdolabından yeni çıkmış yoğurt arasındaki heyecan verici kontrasttadır. Bu nedenle domateslerin fırından yeni çıkmış ve yoğurdun da buzdolabından yeni çıkmış olduğundan emin olmalısınız. Domateslerin ısısı soğuk yoğurdu hafif şekilde eritecektir. Böylece hepsini silip süpürmek için bol miktarda çıtır ekşi maya veya focaccia bulundurun.