Yaz aylarının başlaması ile birlikte meyvelerde çeşitlilik arttı. Birbirinden lezzetli meyveler aynı zamanda her türlü derde deva birer doğal mucize olarak da dikkat çekiyor. Lezzetli tadı ve faydalı yapısıyla dikkat çeken yaz meyvelerinin faydaları neler, sizler için araştırdık. Uzmanlara göre birbirinden lezzetli ve faydalı olan yaz meyvelerini ölçülü bir biçimde tüketmek gerekli yoksa yararı kadar zararı olabilir. Karpuz,kavun,kiraz, erik, kayısı gibi yaz meyvelerini günlük bir porsiyon biçiminde tüketmeniz yeterli olacaktır. Kansere karşı koruyucu etkisi olan bu meyveler yeterli miktarda tüketildiğinde kalp damar sağlığını da koruyor ve tok kalmanıza yardımcı oluyor. En sevilen yaz meyveleri arasında yer alan erik tansiyon üzerinde oldukça etkili bir meyve. Lif yönünden zengin olan erik bağırsak sistemini düzenlemesinin yanı sıra kabızlığı önleyen yapısı ile de dikkat çekiyor. Tansiyon sorunları olan kişilerin belirli bir düzeyde erik tüketimi yapması tavsiye ediliyor. C vitamini yönünden zengin olan ve ciltteki yağı azaltan kayısı da diğer bir favori yaz meyvesi. Cilt üzerinde etkisi ile bilinen kayısıyı özellikle yağlı bir cilt yapısına sahip kişilerin tüketmesinde fayda var. Yaz mevsiminin şüphesiz en lezzetli meyvesi olan kiraz tüm meyvelerden daha faydalı. Kirazın en bilinen faydaları arasında tok tutma, bağırsakları çalıştırma, eklem rahatsızlıklarına iyi gelme, enfeksiyonları önleme, uykusuzluğa iyi gelme gibi faydalar yer alıyor. En çok tercih edilen yaz meyvelerinden birisi olan karpuzu ölçülü bir biçimde tüketmek çok önemli. Bağırsakları çalıştıran ve zengin bir lif içeriğine sahip olan karpuz diğer bir yandan da kan şekerini arttırdığı için dikkatli olunması gerekli. Glisemik endeksi tüketilen kana karışma seviyelerini ölçen bir terim. En hızlı kana karışan meyve karpuz ve uzmanlara göre bu meyvenin çok sık tüketilmesi tavsiye edilmiyor. Glisemik endeksi en düşük olan meyve ise kiraz.