Kısıra yarım çay bardağı atan parmaklarını yiyor! Hataylıların sır gibi sakladığı tarif
Kısır sevenler burada mı? Türk mutfağına en leziz tarifleriyle dahil olan Hatay mutfağı, kısır tarifiyle de parmakları yediriyor. Tadına doyulmayan bu özel kısır diğerlerinden çok daha farklı. Neden mi? çünkü yapılış usulü salçalı ve malzemeleri ona bambaşka bir lezzet veriyor. Peki bu kısır nasıl yapılıyor?
|
1
1 / 6Fotoğraf
Bulgurun en lezzetli hallerinden biri olan kısır, gün tabaklarının da vazgeçilmezidir. Kısır, herkesin elinden farklı tatta çıkar. Kısırı kısır yapan şeyse, içine giren ana malzemeden ziyade sosudur. Kısıra konan baharatlar, oranları, ekşisi, tatlısı… Her biri kısıra ayrı bir tat verir.