Kurban eti hiç ziyan olmuyor, doğru kesen yaşadı! En lezzetli ve değerli yeriymiş
Protein bakımından en zengin besinlerden olan kırmızı et, gerekli vitaminleri sağlıyor. Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden olabiliyor. Etleri ayırırken doğru yerden kesmek ve parçalamak çok önemlidir. Peki, et nasıl parçalanır, et bölümlere ayırmalı? Detaylar haberimizde!
|
1
1 / 8Fotoğraf
Kırmızı et, önemli bir protein, vitamin ve mineral kaynağı olarak öne çıkıyor. Kırmızı et yüksek kalitede esansiyel amino grup asit içeren protein, demir ve çinko yönünden çok zengin besinlerdendir. Türk mutfağında kavurmadan, fırınlamaya; haşlamadan kızartmaya, et farklı şekillerde hazırlanarak tüketilebiliyor. Eti parçalara ayırırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Etin lezzeti için türü, bekleme süreci ve doğru dilimleme şekli önemlidir. İşte eti parçalarken dikkat etmeniz gerekenler!