Ramazan pidesi tüketirken dikkat edilmesi gereken 3 altın kural
İftar sofralarının sıcacık lezzeti ramazan pidesi, hele de gün boyu süren açlığın ardından ‘nasıl olsa yılda bir ay yiyeceğim, bir şey olmaz’ denilerek gereğinden fazla tüketilebiliyor. Oysa her şeyi olduğu gibi pideyi de ölçülü tüketmek, aşırıya kaçmamak şart. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu, ramazan pidesi tüketirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
|
1
1 / 5Fotoğraf
Ramazan pidesi, beyaz unla yapılan mayalı bir ekmek çeşidi. 1 avuç içi pide (4 boğum) 2 ince dilim beyaz ekmeğe denk geliyor. Gün içerisinde uzun süreli açlığın etkisi ile pek çok kişi tüketirken kendine sınır koymuyor.