Tüm bildiklerinizi unutun! Kıyır kıyır kete böyle yapılır, hafifçe bastırmak yeter
Kete yapmak ustalık istese de doğru ipuçlarıyla mutfağınızda harika keteler yapabilirsiniz. Kat kat açılan hamuru, mis gibi tereyağı kokusu ve iç harcıyla tam kıvamında bir kete için bilmeniz gereken ipuçlarını haberimizde derledik. Peki bunlar neler?
|
1
1 / 7Fotoğraf
Özellikle Erzurum, Kars ve Tokat gibi illerde farklı versiyonlarıyla sofralara gelen bu hamur işi, bol tereyağlı katları ve doyurucu iç harcıyla hem kahvaltı sofralarının hem de çay saatlerinin gözdesi oluyor. Ancak kete yaparken çıtır çıtır dışı, yumuşacık içi ve kat kat dokusunu tutturmak her zaman kolay olmayabiliyor. Haberimizde leziz ketenin sırlarını paylaştık!