Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıTüm bildiklerinizi unutun! Kıyır kıyır kete böyle yapılır, hafifçe bastırmak yeter
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Tüm bildiklerinizi unutun! Kıyır kıyır kete böyle yapılır, hafifçe bastırmak yeter

    31.05.2025 - 11:45 | Son Güncellenme: 31.05.2025 - 13:41

    #Kete Tarifi#Hamur İşleri#Tereyağlı Kete#Kat Kat Kete#Mutfak Sırları#Yemek Tarifleri#İpuçları#Açılarak Pişen Hamur#Mis Gibi Koku#Rulo Kete#kete nasıl yapılır#kete yapmanın püf noktaları#Kıyır kıyır kete tarifi#Tel Tel KETE TARİFİ#erzurum kete tarifi
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Kete yapmak ustalık istese de doğru ipuçlarıyla mutfağınızda harika keteler yapabilirsiniz. Kat kat açılan hamuru, mis gibi tereyağı kokusu ve iç harcıyla tam kıvamında bir kete için bilmeniz gereken ipuçlarını haberimizde derledik. Peki bunlar neler?

    1/7Tüm bildiklerinizi unutun Kıyır kıyır kete böyle yapılır, hafifçe bastırmak yeter

    Özellikle Erzurum, Kars ve Tokat gibi illerde farklı versiyonlarıyla sofralara gelen bu hamur işi, bol tereyağlı katları ve doyurucu iç harcıyla hem kahvaltı sofralarının hem de çay saatlerinin gözdesi oluyor. Ancak kete yaparken çıtır çıtır dışı, yumuşacık içi ve kat kat dokusunu tutturmak her zaman kolay olmayabiliyor. Haberimizde leziz ketenin sırlarını paylaştık!

    2/7HAMURUN KIVAMI

    HAMURUN KIVAMI

    Hamur yumuşak olmalı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey, ele yapışmayan bir kıvamda olmasıdır. Yoğurma süresi kete için en önemli detaylardandır. Hamuru en az 10 dakika yoğurmalısınız. Böylece gluten gelişimi iyi olur ve keteniz daha iyi kabarır.

    3/7İÇ HARCI VE YAĞLAMA

    İÇ HARCI VE YAĞLAMA

    Ketenin lezzeti büyük oranda iç harcına ve yağlama katmanlarına bağlı olduğundan, kavrulmuş un, tereyağı ve isteğe göre şeker veya tuzlu malzeme iç harç için idealdir. İç harç için peynir veya ceviz kullanabilirsiniz. Katların arasına bolca tereyağı sürmeyi unutmayın. Bu, ketenin yaprak yaprak ayrılmasını sağlayacaktır.

    4/7KAT KAT AÇMA VE ŞEKİL VERME

    KAT KAT AÇMA VE ŞEKİL VERME

    Hamuru açtıktan sonra yağlayın, sonra rulo yapın ve kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Bu şekli beğenmezseniz, klasik yuvarlak kete şeklinde bırakabilirsiniz. Şekil verdikten sonra üzerine hafif bastırmalısınız. Bu sayede hem içi iyi pişmiş olur, hem de şekli güzel olabilir.

    5/7DİNLENDİRME SÜRELERİ

    DİNLENDİRME SÜRELERİ

    Hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika dinlendirmek iyi bir kete için son derece önemlidir. Şekil verdikten sonra tepsi mayası için 20 ila 30 dakika bekletmek idealdir. Böylece keteniz, pişerken daha iyi kabarabilir.

    6/7PİŞİRME ISISI

    PİŞİRME ISISI

    Fırın önceden mutlaka ısıtılmış olmalıdır. 180 ila 200 derece arası kete için idealdir. Alt-üst ayarda, özellikle altının iyi pişmesine dikkat ederek onu fırına vermelisiniz. Üzeri kızarana kadar pişirin ve çok yüksek ısıda dışının hemen kızarıp, içinin çiğ kalacağını unutmayın.

    7/7SON DOKUNUŞ

    SON DOKUNUŞ

    Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürmeyi unutmayın. Dilerseniz ketelerin üzerine biraz çörek otu veya susam da serpebilir ve daha güzel bir sunum ve servis şekli elde edebilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Sonbaharda başlayıp yaza kadar açıyor Çiçekleri kesip toprağa saplayın, hızla büyüyor
    Sonbaharda başlayıp yaza kadar açıyor! Çiçekleri kesip toprağa saplayın, hızla büyüyor
    Üçlü prizin içinden izlemişlerdi Gizli kamera tespitinin 2 yolu: Parmak izi bırakmayın
    Üçlü prizin içinden izlemişlerdi! Gizli kamera tespitinin 2 yolu: 'Parmak izi bırakmayın'
    Patatesi böyle kavurun, gerisi lezzet şöleni Yumuşacık tadı parmak yedirtecek
    Patatesi böyle kavurun, gerisi lezzet şöleni! Yumuşacık tadı parmak yedirtecek
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    İlgili Haberler
    Melike Şahinin eşiyle yaş farkı olay olmuştu Aşka geldi: Bütün yıllar bizim olsun kocam
    Melike Şahin'in eşiyle yaş farkı olay olmuştu! Aşka geldi: Bütün yıllar bizim olsun kocam
    Eşref Rüyada Nisan Ateş ediyor
    Eşref Rüya'da Nisan 'Ateş ediyor!'
    Gonca Vuslateri kızının son halini paylaştı İşte Asya Monenin parkta keyif yaptığı anlar
    Gonca Vuslateri kızının son halini paylaştı! İşte Asya Mone'nin parkta keyif yaptığı anlar
    Poyraz - Volkan düellosunda neler yaşandı Elendikten sonra Pişmanım diyerek ilk kez itiraf etti
    Poyraz - Volkan düellosunda neler yaşandı? Elendikten sonra 'Pişmanım' diyerek ilk kez itiraf etti

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo