Sossuz, külahsız dondurma en faydalısı! Çok açken yenirse bakın ne oluyor
Çilekli, limonlu, kavunlu, çikolatalı, kaymaklı ve daha niceleri.... Serinletici etkisi ve hafifliğiyle masum görünen tatlılardan biri olan dondurma uzmanlara göre pek de masum değil! Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Burcu dondurma tüketimiyle ilgili tüyoları paylaştı.
|
1
1 / 11Fotoğraf
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. İçeriğinde karbonhidrat ve proteinin yanı sıra, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, demir ve çinko gibi mineraller ile A, B vitaminleri ve D, E ile K vitaminlerini belirli seviyelerde barındırıyor. Zengin besin öğesi içeriğiyle diğer ağır tatlılarla kıyaslandığında dondurma hafif ve sağlıklı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Ancak her besinde olduğu gibi dondurma tüketiminde de porsiyon kontrolünün sağlanamaması; kan şekerinin yükselmesi, ağırlık artışı ile bel çevresinin yağlanması gibi olumsuz sağlık etkilerine neden olabiliyor.