SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tuz tüketimini azaltacak 10 pratik öneri

Pek çoğumuzun yemekleri tatlandırmak için düşünmeden bol bol serptiği tuz uzmanlara göre vücudun baş düşmanı. Oysa yemeklerimize tuz yerine baharat, limon suyu, nar ekşisi ya da sirke kullanarak tat katmak tuz tüketimini azaltmayı sağlıyor. Yapılan araştırmalar günlük tuz tüketiminin günde 5 grama indirilmesi ile her yıl dünyada kalp krizi ve inmeye bağlı 2.5 milyon ölümün önlenebileceğine dikkat çekiyor. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram ile sınırlamak gerektiğini söyleyerek konu hakkında bilgi verdi.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Aynı anda uzatma kablosuna takan yandı! Cihazı mahvediyor, evi küle çevirebilir
  2. Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın! Kaş kalemiyle gelen gizli tehlike
  3. Tatile çıkanların gizli güvenlik taktiği! Şişeyi yatağın altına atın, küçük ama etkili
  4. Sol burundan nefes alın, 5 dakikada fark ediliyor! Tansiyon,stres, uykuya birebir
  5. Şampuana ekleyin, saçınız bayram edecek! Kökleri iyileştiriyor, kepeği bitiren formül
  6. Bayramda hazırını unutturacak! Malzemesinden şerbetine kıyır kıyır ev baklavası tarifi
  7. Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi
  8. Maskülen görünmek için kirpikleri kesmeyin! Hızla trend oldu: 'Kalıcı hasar bırakıyor'
  9. Kahvaltı sofralarının yıldızı! Fırına gerek yok, 5 dakikada tavada mayasız poğaça tarifi
  10. Nevresim değiştirmek işkence olmaktan çıkıyor! Rulo yapın, yorgan içinde dağılmıyor

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.