Yeşil tomatillo, geleneksel Meksika mutfağındaki bileşenlerden biridir ve küçük boyutuna rağmen, sağlığımız için çok miktarda yararlı besin taşır. Yeşil Yeşil Domates Tomatillonun sağlığımız açısından birçok faydası bulunmaktadır.
|
1
1 / 6Fotoğraf
Avrupalılar arasında domates bu sebzeden daha çok beğeni toplamış ve İtalya'ya getirildiğinde Akdeniz ikliminde iyi yetişmiş. Fakat dünya mutfaklarında yayılmaya başlayınca büyük Meksika aileleri Tomatillo'yu ziyafet sofraları yanı sıra birçok restoranda kullanılmaya başlamış.
Hafif ekşi tadıyla Meksika soslarının vazgeçilmez malzemelerinden bir olan tomatillo lezzetini belirginleştirmek için pişmiş olarak tüketilebildiği gibi çiğ olarak da kullanılabiliyor.