Geri Dön

Baharatlı somon ızgara tarifi

Omega-3 yağ asitleri açısından zengin somonu baharatlarla tatlandırarak ızgarada pişirebilirsiniz.

Baharatlı somon ızgara tarifi
  • Izgarada
  • 1 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gram somon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze dereotu
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz ve karabiber

Baharatlı Somon Izgara Nasıl Yapılır?

Izgarayı pişirmeye hazırlayın.

Ufak bir kasede zeytinyağı, baharatlar ve limon suyunu karıştırın.

Fırça yardımıyla karışımı somonun üzerine sürün.

Izgarada kızartın.

Aynı şekilde fırında somon da yapabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber