Bilgi Rehberi MEB E OKUL öğrenci girişi nasıl yapılır? e Okul yerleştirme ve kontenjan bilgileri

MEB E OKUL öğrenci girişi nasıl yapılır? e Okul yerleştirme ve kontenjan bilgileri

05.08.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

E okul sistemi üzerinden öğrencinin okul durumu ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkün. MEB tarafından oluşturulan e okul sisteminde ayrıca LGS sınav sonucu sonrası tercih ve yerleştirmeye yönelik kontenjan bilgileri de sorgulanıyor. Peki, e okul VBS sistemine giriş nasıl yapılır?

MEB E OKUL öğrenci girişi nasıl yapılır e Okul yerleştirme ve kontenjan bilgileri

E Okul öğrenci girişi nasıl yapılır? LGS tercih ve yerleştirme sürecinde sıklıkla ziyaret edilen E okul sistemi ile ilgili detayları derledik. İşte e okul giriş ekranı ve kontenjan sorgulamaları.

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler e okul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabiliyor. Karne notlarını ise e okul yıl sonu notları kısmında görüntüleyebiliyorsunuz.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL MERKEZİ VE YEREL YERLEŞTİRME TERCİHLERİ KONTENJAN BİLGİLERİ

e Okul sistemi üzerinden 2022 Lise merkezi ve yerel yerleştirme tercih listelerine ulaşabilirsiniz. Tercih rehberine giriş yaparak okulların kontenjan ve yüzdelik dilimlerini görüntüleyebilirsiniz.

E OKUL'DA NE YAPILIR?

Devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, sınav sonuçları, sözlü notları, sınav tarihleri, diploma notu sorgulama, alınan belgelerin görüntülenmesi (takdir, teşekkür, onur belgesi vb.), nakil işlemleri, öğrencinin okunan kitaplar, yerleştirme ve sınav bilgileri ve okul duyuruları gibi hizmetlere e okul aracılığıyla ulaşılabilir.

Yazarlar